Presedintele FIA in vizita la Automobil Clubul Roman

imagine_1113

Domnul Jean Todt, presedintele Federatiei Internationale a Automobilului, a efectuat o vizita de doua zile in tara noastra la invitatia presedintelui Automobil Clubului Roman, dl. Constantin Niculescu.

Preseditele FIA a vizitat centrul de Asistenta al ACR unde a inaugurat noua flota de 15 autoplatforme de asistenta rutiera a ACR. La sediul central al Automobil Clubului Roman, dl. Jean Todt s-a intalnit intr-un cadru festiv cu membrii Comitetului Executiv al ACR unde a primit distinctia de Membru de Onoare si Insigna de Aur a Automobil Cubului Roman, la final semnand in Cartea de Onoare a clubului.

De asemenea dl. Jean Todt a avut intrevederi cu o delegatie a Camerei Deputatilor si cu Ministrul Afacerilor Externe, vizitand cu acesta ocazie si Palatul Parlamentului din Capitala.

Atat in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la sediul Automobil Clubului Roman cat si la intalnirile avute, dl. Jean Todt a vorbit despre sustinerea si implicarea totala a FIA in actiunile Deceniul Mondial al Sigurantei Rutiere 2011 -2020, campanie organizata sub egida ONU, si despre necesitatea unor actiuni imediate in tara noastra menite sa duca la cresterea sigurantei pe drumurile publice si implicit scaderea numarului victimelor accidentelor rutiere, subliniind faptul ca 2500 de morti si 10.000 de raniti anual in urma accidentelor rutiere din Romania, reprezinta o situatie ce nu trebuie acceptata de catre autoritatile romane si nici de catre societatea civila din Romania in frunte cu Automobil Clubul Roman, care impreuna trebuie sa depuna toate eforturile pentru reducerea numarului victimelor accidentelor rutiere.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter