Președintele FIA Jean Todt – Reprezentant Special pentru Siguranță Rutieră al Secretarului General al ONU și Michelle Yeoh – Ambasador al ONU pentru Siguranță Rutieră – au primit Premiul “Umanitarul Anului”

Abid Qureshi, împreună cu premiații

În seara zilei de 27 octombrie 2016, în cadrul unei ceremonii oficiale organizată de către Asociația Națiunilor Unite – New York, Președintele Federației Internaționale a Automobilului, dl. Jean Todt– Reprezentant Special pentru Siguranță Rutieră al Secretarului General al ONU  și Ambasadorul ONU pentru Siguranță Rutieră, dna. Michele Yeoh, au primit înalta distincție, Premiul ”UMANITARUL ANULUI”.

Cu acest prilej, Automobil Clubul Român le adresează cuvenitele felicitări, atât domnului Jean Todt, cât și doamnei Michele Yeoh, pentru premiul ”Umanitarul Anului”, care prezintă și pentru asociația noastră o semnificație aparte, având în vedere faptul că cele două personalități dețin calitatea de ”Membru de Onoare al Automobil Clubului Român”, conferită, în luna mai 2011, cu prilejul vizitei oficiale întreprinsă în România.

Publicăm, în acest context, comunicatul de presă al FIA:

Seara trecută, susținătorii siguranței rutiere Jean Todt și Michelle Yeoh au acceptat premiul Umanitarul Anului 2016, din partea Organizației Asociației Națiunilor Unite – New York, pentru munca lor depusă în promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale ONU și pentru angajamentul acestora în stabilizarea și reducerea numărului de decese din accidentele rutiere din întreaga lume.

 Asociația Națiunilor Unite – New York este o organizație non profit, dedicată construirii înțelegerii și sprijinului pentru idealurile și activitatea Organizației Națiunilor Unite. În fiecare an, în luna octombrie, cu ocazia Zilei Națiunilor Unite, această asociație onorează persoanele remarcabile și companiile comerciale pentru activitatea de a ajuta la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale ONU.

 ” Jean Todt și Michelle Yeoh au dat dovadă de un angajament susținut față de siguranța rutieră și de dezvoltare”, a spus Ban Ki-moon, Secretarul General al ONU, în cadrul evenimentului care a avut loc la J.W. Marriott Essex House din New York. Acesta a mai adaugat și faptul că ”siguranța rutieră nu este un privilegiu, ci un drept uman de bază”. Într-un mesaj adresat participanților, el a declarat: ”Acord un tribut special onorabilităților din această seară: trimisul meu special pentru siguranță rutieră, Jean Todt și Ambasadoarea pentru Siguranță Rutieră Michelle Yeoh”.

 Ca Președinte al FIA, Todt a lucrat activ pentru reducerea numărului de persoane ucise sau rănite în accidentele rutiere din întreaga lume, în cadrul campaniei FIA Action for Road Safety și FIA Road Safety Grant Programme, sprijinind inițiativele de promovare a siguranței rutiere derulate de cluburile auto membre FIA. “Nu putem accepta faptul că 1,25 milioane de oameni sunt uciși anual pe șosele;  50 milioane de persoane sunt rănite”, a spus Jean Todt la primirea premiului, solicitând cetățenilor să trateze decesele și rănirile rutiere cu aceeași urgență ca alte epidemii de sănătate publica.

 În rolul său de Reprezentant special pentru siguranță rutieră al Secretarului General al ONU, Todt a ajutat la crearea unui proiect de rezoluție privitoare la siguranța rutieră, proiect care a fost adoptat de către Adunarea Generală a ONU în Aprilie și a militat pentru realizarea obiectivelor Decadei Mondiale a ONU pentru Acțiune în Siguranța Rutieră 2011 – 2020 de reducere a deceselor rutiere cu 5 milioane. ”Primesc acest simbol – Premiul Umanitarul Anului, ca mai mult decât un premiu pentru Michelle și pentru mine, dar și ca oportunitate de a sublinia acest carnagiu”, a spus Jean Todt la primirea premiului.

 Michelle Yeoh – actriță, producător, purtătoare de cuvânt al Grupului la nivel înalt al FIA pentru Siguranță Rutieră, împărțind premiul cu Jean Todt, a declarat: ”cu un angajament pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU, putem face siguranță rutieră și putem face o lume mai bună și mai sigură, un loc mai sănătos pentru toți”.

 Președintele Asociației Organizației Națiunilor Unite – New York, Abid Qureshi, înmânndu-le premiul lui Jean Todt și Michele Yeoh, le-a mulțumit acestora pentru că au pus siguranța rutieră ”în prim planul agendei de dezvoltare a liderilor lumii”.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter