Prima echipa auto romaneasca participanta la Raliul Dakar 2008

imagine_605

20 decembrie 2007 – Ieri seara a avut loc lansarea oficiala a echipei Team Dakar Romania, prima echipa auto romaneasca ce va concura in Raliul Dakar 2008, marcand astfel in premiera prezenta la startul prestigioasei competitii a unui echipaj auto romanesc.

Echipa este formata din Gabi Nicolae – pilot, Liviu Stan – copilot, Claudiu Muresan si Sorin Oncioiu – asistenta tehnica si Mihai Deobald – cameraman. Atat masina de concurs cat si cea de asistenta sunt Mitsubishi L200, insa modificate radical fata de modelele de serie, suspensia fiind chiar total schimbata.

Echipa formata din Gabi Nicolae si Liviu , multipli campioni nationali, a participat la Campionatul National de Rally Raid 2007 si doar abandonul din ultima etapa a campionatului a facut ca acestia sa scape printre degete titlul de campion national sip e acest an.
In cadrul evenimentului de aseara, pilotii au primit de la Automobil Clubul Roman – Comisia Nationala de Automobilism si Karting, licentele internationale FIA pentru a se putea inscrie la startul competitiei.

Echipa Team Dakar Romania se va inscrie in concurs la categoria debutanti a clasei T1, programul echipei fiind urmatorul: pe 22 decembrie cele doua masini vor pleca catre Lisabona, pe 27 decembrie membrii echipei se vor deplasa spre aceeasi locatie, pe 3 ianuarie se vo desfasura verificariile tehnice iar pe 5 ianuarie va avea loc startul Raliului Dakar 2008.

Automobil Clubul Roman ureaza echipei Team Dakar Romania, success in aceasta competitie si sa reprezinte cu mandrie Romania in una dintre cele mai dure competitii auto din lume!

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter