Prima expeditie romaneasca
EuroAsia Tour TransSiberia 2010

imagine_1010

20 iulie 2010 – In ziua de joi 22 iulie, ora 12.00, la Arcul de Triumf, se va da startul primei expeditii solitare romanesti de motociclism in Siberia in organizarea Asociatiei Motociclistilor din Romania si Automobil Clubului Roman. Temerarul expeditionar este juristul Dan POPESCU, presedintele Asociatiei Motociclistilor din Romania, care indeplineste si functia de Presedinte al Comisiei Auto-Moto a ACR.

Pe o motocicleta Aprilia Pegaso 650 I.E., an de fabricatie 2004, Dan Popescu va strabate solitar, timp de 6-8 saptamani, peste 30.000 de km. O buna parte din acest traseu (4-5.000 km) este reprezentat de drum preponderent neasfaltat, nebetonat, nepavat, doar pietruit pe alocuri. De asemenea in Siberia va traversa mai multe cursuri de apa, parauri, rauri, folosind in acest sens inclusiv flotoare gonflabile pentru motocicleta.

In programul expeditiei sunt cuprinse numeroase obiective: participarea la Show-ul International de Motociclism din orasul Sevastopol din 24 iulie, la care si-au anuntat participarea Primul Ministru al Federatiei Ruse si Patriarhul Moscovei si Intregii Rusii; vizitarea primarilor unor capitale din tarile tranzitate, a unor cluburi automobilistice nationale si cluburi auto-moto, ca mesager al ACR. Expeditionarul are la dispozitie Permisul International de Conducere si alte documente internationale emise de ACR.

Lansarea oficiala a expeditiei va avea loc miercuri, 21 iulie 2010, ora 11.00, printr-o Conferinta de Presa organizata la Sediul Central din Bucuresti al ACR. Cu acest prilej va fi prezentata motocicleta Aprilia Pegaso si intreaga recuzita” pregatita pentru aceasta expeditie unicat.
“”"

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter