Primul Ministru recidiveaza:
Calin Popescu Tariceanu influenteaza justitia!

imagine_170

18 noiembrie 2005 – In cursul zilei de 18 noiembrie 2005, Automobil Clubul Roman a inaintat Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, o Sesizare penala impotriva numitului Popescu Tariceanu Calin Constantin Anton, prim-ministru al Guvernului, pentru savarsirea infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292 din Codul Penal.

Reamintim ca ACR a sustinut o Conferinta de presa in ziua de 3 noiembrie 2005, unde a aratat ca dl Calin Popescu Tariceanu a comis cel putin infractiunea de fals in declaratii, “uitand” sa precizeze in “Declaratia de interese”, ca detinea functia de vicepresedinte al unei structuri federale nationale, care, nu este deloc o functie onorifica, fiind chiar membru in Consiliul de Conducere si Administratie al respectivei structuri.

De mentionat faptul ca personalitatea juridica a respectivei structuri, a fost obtinuta, prin Hotararea nr. 333/10 aug. 2005 a Tribunalului Cluj, intr-un termen “record”, de numai 3 zile!

Semnificativ pentru influentarea instantei este prezenta numelui primului ministru in functie, in board-ul noii structuri incropite, la repezeala, la Tribunalul Cluj intr-o atmosfera de “conspirativitate”, ceea ce demonstreaza ca s-a mizat tocmai, in acest fel, pe influentarea completului de judecata, de vreme ce o cauza identica se afla pe rolul Curtii Constitutionale!

Poate nu este ciudat faptul ca presedinte si, implicit, sef al dlui Tariceanu a fost desemnat dl Marius Pitigoi, nimeni altul decat subordonatul direct si omul de casa al lui Ion Tiriac.

De altfel, mai multi membri ai noii structuri, infiintate in secret la Tribunalul Cluj, intr-o sedinta de judecata in Camera de consiliu, fara citarea partilor, se regaseau, pana mai de curand, si in fostul staff al unei asociatii, practic, un “grup de interese” care incearca sa acapareze piata automobilelor din Romania.

Credem ca este clar motivul pentru care presedinta Tribunalului Cluj ascunde dosarul respectiv, incalcand Legea liberului acces la documentele de interes public, din moment ce primul ministru al Guvernului Romaniei apare ca vicepresedinte al unui Consiliu de Conducere si Administratie.

Mentionam ca aceasta este doar una din faptele penale semnalate a fi comise de primul ministru al Romaniei, deoarece, in Sesizarea penala, sunt enumerate mai multe asemenea.

Biroul de presa al ACR


Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter