Programe de perfectionare pentru arbitrii, comisari sportivi si tineri piloti in automobilism

DSC_0025

In perioada 25 – 29 mai 2014, la Centrul de Perfectionarea Managementului ACR de la Alba Iulia, Automobil Clubul Roman a desfasurat doua proiecte de siguranta in sportul auto: OSTP – Official Safety Training Program si YDSP – Young Driver Safety Program.

Proiectele au fost derulate de catre ACR in cooperare cu Institutul FIA si Confederatia Australiana de Motor Sport.

Programul OSTP este, de fapt, o continuare a proiectului din 2013, cand, tot la Alba Iulia, 40 de arbitrii au putut fi pregatiti de specialist CAMS in metode si tehnici de siguranta in sportul cu motor.

In cadrul programului OSTP de anul acesta, a fost organizata, in data de 25 mai, o competitie “scoala”,  un VTM, unde arbitrii CNAK au putut fi evaluati, in teren, de catre trainerii CAMS. La competitie au luat startul 28 de echipaje, arbitrate de catre un numar de 37 de oficiali.

Si anul acesta, arbitrii CNAK au fost instruiti in organizarea competitiilor, siguranta pe probele de concurs, comunicatii radio, managementul situatiilor de urgenta din motor sport, evaluarea riscurilor, etc.

Cei 37 de oficiali participant au fost evaluati de catre trainerii CAMS, atat practice, pe toata perioada de desfasurare a competitiei, cat si theoretic, acestia primind, in final, certificate de participare sub egida ACR, FIA si CAMS.

Tinerii piloti, participanti in competitiile ACR, au fost instruiti, atat practic, cat si teoretic, in metode de siguranta in pilotajul auto, siguranta personala in competiile auto si in traficul rutier, utilizarea centurilor de siguranta si a castilor de protectie, etc.

Dupa doi ani de derulare a unor astfel de proiecte internationale, Automobil Clubul Roman, in calitatea sa de Autoritate Sportiva Nationala (ASN), va implementa, la standarde de siguranta si training in sportul auto, astfel incat activitatea sportiva din Romania, in automobilismul sportiv, sa fie aliniata la normele si exigentele FIA.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter