Programul Rabla in Rusia, un succes?

imagine_805

23 noiembrie 2009 – Guvernul Rusiei a anuntat un plan amplu prin care Rusia ar trebui sa iasa din recesiune. Un punct principal il constituie Programul Rabla, Guvernul rus anuntand ca va oferi o prima de casare de 50.000 ruble (1.170 euro) celor care renunta la masina mai veche de zece ani si doresc sa-si ia un automobil nou, dar numai produs in Rusia.

In ultimii ani piata rusa a crescut anual cu 60-70%, iar inainte de criza analistii estimau ca ar putea deveni cea mai mare piata auto europeana in 2010 sau 2011. Criza a lovit insa dur vanzarile de masini noi care s-au injumatatit anul acesta, producatorii autohtoni fiind cel mai grav loviti.

Cum se stie, Renault produce in Rusia de cativa ani berlina Logan care e printre cele mai vandute trei modele ale marcilor straine. Totusi, AvtoVaz, producatorul masinilor Lada ramane cel mai mare jucator de pe piata, insa trebuie sa renunte la cel putin 27% dintre angajati pentru a ramane pe piata.

AvtoVaz trebuie sa-si modernizeze insa liniile de asamblare si a facut apel la Renault, care detine 25% din companie, sa se comporte in mod responsabil si sa ajute Lada sa devina competitiva.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter