PROTEJAREA VIEŢILOR COPIILOR, PREOCUPARE MAJORĂ

skl_final_logo

Automobil Clubul Român, membru activ al Federaţiei Internaţionale a Automobilului (FIA), pune la dispoziţia mijloacelor mass media din România comunicatul de presă al FIA

PROTEJAREA VIEŢILOR COPIILOR, PREOCUPARE MAJORĂ

FIA şi renumitul regizor de film Luc Besson şi-au unit recent forţele şi resursele pentru a produce un film de mare impact destinat promovării siguranţei rutiere a copiilor la nivel mondial. Denumit „Save Kids Lives” (Salvaţi vieţile copiilor), filmul, susţinut şi de Fundaţia FIA , a fost lansat pe plan internaţional în data de 7 octombrie 2015, pentru a marca Ziua Internaţională a Mersului pe Jos spre Şcoală, fiind o iniţiativă pentru a atrage atenţia asupra necesităţii de a proteja pe unii dintre cei mai vulnerabili dintre participanţii la trafic.

Filmul de scurt metraj poate fi vizionat on line și accesând skl.fia.com sau link-ul https://youtu.be/eo5SUFVobEw

Din statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii rezultă că, zilnic, 500 de copii sunt ucişi la nivel mondial, în accidente rutiere. Într-o încercare de a atrage atenţia asupra acestei crize de siguranţă rutieră, Jean Todt, Preşedinte al FIA şi Trimis Special al Secretarului General al ONU pentru Siguranţă Rutieră, s-a adresat regizorului Luc Besson pentru un mesaj vizual puternic care să aducă în atenţia tuturor pericolele care îi pândesc pe copiii din toate ţările.

Filmat în Africa de Sud şi la Paris, fimul prezintă riscurile cu care se confruntă zilnic copiii, indiferent că sunt datorate lipsei de infrastructură rutieră sigură în oraşele din Africa sau ca urmare a traficului aglomerat într-un oraş european.

Filmul este un semnal de trezire care Jean Todt consideră că va ajuta la concentrarea atenţiei asupra îmbunătăţirii siguranţei rutiere pentru copiii de pretutindeni.

„Accidentele rutiere sunt la ora actuală cauza numărul 1 de mortalitate în rândul tinerilor cu vârste între 15 şi 29 de ani. Şi dacă nu luăm urgent atitudine, vor deveni cauza 1 de mortalitate şi pentru copiii cu vârste între 5 şi 14 ani” apreciază Jean Todt. „ Trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a opri această plagă iar acest film este o chemare la acţiune”.

Filmul a fost lansat pentru a susţine campania #SaveKidsLives, care îndeamnă la acţiune pentru stoparea creşterii numărului de victime la nivel modial. În acest scop, sunteţi invitaţi să semnaţi Declaraţia Copilului pentru siguranţa rutieră, on line:

AICI

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter