Protest

imagine_613

10 ianuarie 2008 – Automobil Clubul Roman, asociatia automobilistilor din Romania, protesteaza fata de modul in care unele companii de asigurari inteleg sa efectueze reclama pentru un produs care este in vigoare prin efectul legii.
Este vorba de asigurarea de raspundere civila auto (RCA) care se plateste de catre posesorul unui automobil dar priveste de fapt despagubirea unei terte persoane ca urmare a unui eveniment rutier.
Se creaza impresia ca dintr-o prima redusa sau pentru care s-au primit bonificatii la achitarea ei se diminueaza fondul de despagubire si astfel terta persoana nu va fi despagubita integral.
Asiguratul devine prin asiguratorul sau insolvabil iar terta persoana pagubita va trebui sa se adreseze justitiei care va stabili cuantumul despagubirii cu mare intarziere si cu destul de grele sanse de executare silita.
In acest caz efectul legii care a stabilit obligativitatea RCA devine aproape nul si nu vedem cum sunt protejati pagubitii.
Automobil Clubul Roman solicita organelor Statului de drept sa intervina pentru a stopa o concurenta neadevarata si in detrimentul cetateanului.
Consideram ca societatile de asigurare trebuie sa fie concurentiale intre ele prin alte produse proprii si prin servirea ireprosabila si nu prin inducerea in eroare a consumatorului in privinta unei taxe fixata de o lege clara, respectiv asigurarea RCA.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter