Punct final in
Campionatul de Rally Sprint Satu Mare editia 2010

imagine_1051

Dupa un moment de reculegere si dupa aprinderea a peste 30 de lumanari pentru comemorarea victimelor accidentelor de circulatie, in conformitate cu Rezolutia Adunarii Generale a ONU (in cea de a treia duminica din luna noiembrie, fiind Ziua Mondiala a Comemorarii Victimelor Accidentelor de Circulatie), sambata 20 noiembrie, in poligonul ACR s-a desfasurat ultima etapa, din acest an, a Campionatului de Rally Sprint Satu Mare 2010. Campionatul a avut anul acesta cinci etape si a fost organizat de ACR Filiala Satu Mare si Clubul Sportiv Auto Karting Rider’s. Pe parcursul campionatului sau inscris 84 de concurenti la cele cinci grupe: NL1 – masini cu capacitate cilindrica de pana la 1.400 cmc, NL2 – masini cu capacitate cilindrica intre 1.400 si 1.600 cmc, NL3 – capacitatea intre 1.600 si 2.000 cmc, NL4 – masini cu capacitate cilindrica peste 2.000 cmc si grupa LIC, care apartine pilotilor profesionisti licentiati si cu masini modificate. Pilotii licentiati sau nelicentiati au sosit din mai multe localitati transilvanene si anume din Cluj-Napoca, Baia Mare, Oradea, Sibiu, Bucuresti, Floresti, Gherla, Carei si Satu Mare, La etapa a 5-a au fost prezenti 35 de concurenti, acest campionat bucurandu-se de aprecierea multor sportivi din judetul Satu Mare si nu numai. Incet tinde sa devina o competitie interjudeteana cu traditie fiind organizat deja de 5 ani consecutiv.

Nu putem sa nu remarcam din nou evolutia celor doi tineri piloti de 16 ani Richi si Dani care au avut si de aceasta data o prestatie semnificativa, urmata de prestatia a doi pilotisi mai tineri Teusan Tudor (14 ani) si Sabadus Cassian(7 ani) in cazul tuturor observandu-se rezultatul antrenamentelor pe poligonul ACR. Acesta fiind singurul loc din judetul Satu Mare unde poti conduce fara a poseda permis de conducere.

In ciuda datei calendaristice ( 20.noiembrie) organizatorii, concurentii dar si spectatorii sositi in numar destul de mare, au avut parte de o vreme buna pentru a participa la acest evenimet .

Conform regulamentului fiecare pilot poate concura la doua grupe diferite DAR una dintre grupe este cea in care se incadreaza iar ca cea de a doua grupa poate fi aleasa o grupa superioara. Punctele pentru care sau luptat sunt: locul1-25puncte, 2-20, 3-15, 4-10, 5-8, 6-6, 7-5, 8-3, 9-2, 10-1punct.

Castigatorii etapei a V-a pe categorii:

NL1 – 1. Bogdan Alexandru (Cluj Napoca,Opel Tigra); 2.Ghete Iuliu(Gherla, Mitsubishi); 3.Gulya Zsolt (Satu Mare,Opel Kadett).

NL2 – 1. Domuta Daniel (Satu Mare, Honda); 2. Majer Richard (Satu Mare, Honda); 3. Vezendan Mihai (Satu Mare, Honda);

NL3 – 1 Bob Florin (Cluj Napoca,Renault Clio).; 2. Iederan Iustin (Cluj Napoca,Renault Clio); 3.Stecka Florin ( Satu Mare,BMW )

NL4 – la aceasta etapa grupa nu sa constituit

LIC – 1.Domuta Daniel (Satu Mare, Honda); 2.M

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter