Punctele de frontiera din nordul Greciei sunt inchise sau partial inchise

imagine_947

19 ianuarie 2010 – Atentionam cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Republica Elena ca punctele de trecere a frontierei din nordul acestei tari sunt in acest moment inchise sau partial inchise din cauza masurilor de protest declansate de fermierii elenii si a inrautatirii conditiilor meteorologice din zona.

Punctul de frontiera Promahonas este inchis. De asemenea, punctul de frontiera Exochi, aflat langa orasul Drama, in nordul Greciei, la frontiera cu Bulgaria, urmeaza sa fie inchis din cauza conditiilor meteo. Punctul de frontiera Doirani, din prefectura Kilkis, la frontiera cu Republica Macedonia, este inchis inca de ieri.

La punctul de trecere a frontierei Ormenio, frontiera cu Turcia, granita este deschisa partial, autovehiculele stationate putand trece la un interval de aproximativ 3 ore, doar daca sunt echipate pentru iarna si au lanturi la roti. De asemenea, la Punctul de frontiera Kipi, granita cu Turcia, se inregistreaza dificultati la tranzit.

Precizam ca situatia din punctele de frontiera din nordul Greciei se poate modifica de la o ora la alta.

De asemenea, atentionam cetatenii romani ca in zona de nord a Greciei, pe autostrada Ignatia, dar si in prefecturile Halkidiki, Florina , Kilkis si Grevena sunt inregistrate mai multe blocaje rutiere din cauza numarului mare de masini agricole de catre fermierii locali. Blocaje rutiere se inregistreaza si pe tronsonul de autostrada Salonic – Atena unde sunt ridicate mai multe baraje ale fermierilor eleni.

Pentru detalii de ultima ora puteti contacta si Centrala de Alarma si Informatii a ACR la tel. 021.222.22.22

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe (www.mae.ro)

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter