Raliul Frumusetii 2011
un regal automobilistic feminin

imagine_1121

05 iunie 2011 – In perioada 3 – 4 iunie 2011, s-a desfasurat in judetul Hunedoara, cea de a XV-a editie a Raliului Frumusetii, o competie de traditie, cu un farmec aparte, care de la an la an devine tot mai importanta in peisajul automobilistic romanesc si chiar international, competitia fiind apreciata si de catre preseditele FIA, dl. Jean Todt, un entuziast sustinator al sportului auto feminin la nivel mondial. Editia din acest an desfasurata sub egida Campaniei DECENIUL MONDIAL AL SIGURANTEI RUTIERE 2011 – 2020, a fost un success din toate punctele de vedere, Automobil Clubul Roman Filiala Hunedoara si Clubul Sportiv Auto Karting Hunedoara, sprijiniti de catre Consiliului Judetean Hunedoara reusind sa organizeze o competie de nivel inalt. La startul competitiei au fost prezenti: Presedintele Automobil Clubului Roman, dl. Constantin Niculescu, care este unul dintre cei mai mari sustinatori ai acestui raliu, Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, dl. Ioan Mircea Molot, senatori si deputati reprezentanti ai judetului Hunedoara in frunte cu deputatul Laurentiu Nistror, Presedintele Consiliului de Conducere ACR Hunedoara.

S-au inscris in competitie 23 de echipaje sosite din toate colturile tarii si chiar 3 echipaje din Bulgaria, iar sambata, 4 iunie, ora 9:00 au luat startul 22 dintre acestea, un echipaj abandonand din cauza unor probleme tehnice. Raliul Frumusetii, a inceput cu o proba de slalom care s-a desfasurat in centrul municipiului Deva si care a fost premiata cu Cupa Consiliului Judetean Hunedoara. Castigator al probei a fost echipajul format din Manuela Radoslavova (Bulgaria) si Apostol Luminita (Giurgiu) cu un Fiat 500, care au primit cupa chiar din mainile Presedintelui Consiliului Judetean Hunedoara.

Cea de a II-a proba a raliului a fost o superspeciala de viteza care s-a desfasurat in municipiul Hunedoara si a fost castigata de catre echipajul hunedorean format din Banciu Silvia Delia (sotia cunscutului pilot de raliuri Valentin Banciu) si Muntean Daniela pe VW Golf GTI. Proba speciala a fost rasplatita cu Cupa Primarului Hunedoara care a fost inmanata echipajului castigator, evident, de Primarul Orasului Hunedoara, dl. Ovidiu Hada.

Ultima proba speciala a concursului s-a desfasurat in statiunea Geoagiu Bai, unde a avut loc si festivitatea de premiere a Raliului. Proba a fost una de indemanare cu adevarat speciala deoarece echipajele au aflat detalii despe aceasta doar in momentul sosirii in Geaogiu Bai, neexistand o recunoastere prealabila. Si aceasta proba ca si prima a fost castigata tot de catre echipajul Manuela Radoslavova (Bulgaria) si Apostol Luminita (Giurgiu) cu micutul Fiat 500 fiind premiate de catre dl. Simion Maris, Primarul din Geoagiu Bai.

Dupa incheierea probelor speciale s-a organizat si traditionalul concurs de frumusete Miss Raliul Frumusetii, concurs in care competitoarele au fost nevoite sa treaca prin mai multe probe si runde de departajare deoarece a fost extrem de greu sa fie aleasa o castigatoare. In final a fost aleasa Miss Raliul Frumusetii 2011, frumoasa reprezentanta a gazdelor, Alexandra Olari din Deva.

Castigatoarele Raliului Frumusetii 2011 pe clase de concurs:

Clasa pana la 1600 cmc:
1. Manuela Radoslavova / Apostol Luminita – Fiat 500
2. Lengre Claudia / Lazar Delia – Ford Ka
3. Teodora Rumenova / Zdravka Ivanova – Citroen Saxo

Clasa peste 1600 cmc:
1. Banciu Silvia Delia / Muntean Daniele – VW Golf V GTI
2. Pop Daliola / Vesa Geanina – Skoda Octavia
3. Crisan Cosmina / Gal Reka – Land Rover

Raliului Frumusetii 2011 a fost castigat de echipajul bulgaro-roman format din Manuela Radoslavova si Apostol Luminita.

Au mai fost acordate si o serie de premii speciale:

o Cel mai bun copilot – Agathe Cristina Rudeanu – Bucuresti
o Cea mai cocheta masina – Ford KA avand ca pilot pe Claudia Lengre – Deva
o Cea mai artistica masina – Hyundai i30 condus de timisoreanca Delia Milicin
o Premiul special de consolare – echipajul constantean Valerica Gavan – Violeta Covaci – Daewoo Matiz

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter