Raliul Memorial Bucuresti-Giurgiu 2008

imagine_746

06 octombrie 2008 – Beneficiind de o vreme impecabila, sambata, 4 octombrie 2008, s-a desfasurat sub auspiciile Automobil Clubului Roman, Cursa Omagiala Bucuresti – Giurgiu, consacrata implinirii a 104 ani de la organizarea primului Raliu din Romania pe aceasta ruta. Performanta Automobil Club Roman de a organiza la inceputul secolului XX aceasta memorabila cursa auto, a inscris Romania printe primele 6 cluburi din lume care au organizat, la acea vreme, competitii automobilistice, dupa Franta, SUA, Germania, Italia si Austria.

La raliu au participat 28 de echipaje, piloti si copiloti, din Bucuresti si judetele Arges, Buzau, Dambovita, Prahova si, desigur, Giurgiu. Editia 2008 a avut si patru echipaje ale Clubului Automobilistilor din Bulgaria. Autoturismele care au luat startul s-au inscris atat in categoria celor de epoca cat si in a celor moderne de ultima generatie, ceea ce a impus organizatorilor dificila misiune de a clasifica pe castigatori dupa merite istorice”.

Raliul Bucuresti – Giurgiu din acest an a avut si un specific deosebit. In traseul de pe DN5 s-a desfasurat un moment comemorativ

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter