Raliul Sibiului 16-18 august
Competitie motorsport de poveste

Sibiu Rally

Calendarul sportiv al Automobil Clubului Roman, autoritatea sportiva nationala a Federatiei Internationale a Automobilului (FIA), a cuprins ca in fiecare an- in luna august, desfasurarea  Sibiu Rally Romania.

Competitia a transformat orasul intr-un festival dedicat mașinilor clasice și de competiție, iar de anul acesta si al masinilor electrice.

Spectacolul de la Sibiu a început joi seara cu startul festiv din Piața Mare și a continuat apoi pe probele speciale din Păltiniș, programate vineri și sâmbătă.

La categoria Speed Challenge, dedicată exclusiv mașinilor de competiție, s-au înscris 10 echipaje, iar cea mai veche mașină de curse a fost un Renault 5 Alpine Turbo din 1983.

Echipajele înscrise la categoria Speed Challenge s-au întrecut pe trei probe speciale în regiunea Păltiniș – Călugăru, Păltiniș și Vălari, programate vineri și sâmbătă. Costel Cășuneanu și Valentin Hard copilotul său cu Skoda Fabia R5, , au câștigat prima specială, după care Alexandru Barbu și Marc Banca (Mitsubishi Evo VII) s-au impus pe următoarele două asigurându-și astfel victoria la chiar prima participare în această competiție.

Costel Cășuneanu, a terminat competiția de la Sibiu pe locul secund, iar Cătălin Bucur și Crina Bucur (Mitsubishi Evo 6.5) au urcat pe ultima treaptă a podiumului.

La categoria C2, dedicată mașinilor cu tracțiune pe două roți, s-a impus Alex Filip care a făcut echipaj cu jurnalista Dana Păun. Pe doi s-a clasat juniorul Alexandru Cazacu (Skoda Fabia), cel mai tânăr pilot din competiție, iar pe trei Claudiu Daniel Popa (Opel Kadett E GSi). Echipajul Adrian Baciu și Sebastian Barbu s-a impus la clasa C3.

După trei zile de poveste, în care cele peste 50 de echipaje înscrise în competiție au parcurs aproape 500 de kilometri pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, evenimentul s-a incheiat cu o spectaculoasa festivitate de premiere in Piata Mare din Sibiu.

Au fost trei zile de sarbatoare a automobilismului sportiv  si istoric intr-un oras care are deja o frumoasa  traditie in organizarea de competitii sportive nationale si internationale. Conform declaratiei oraganizatorului Sorin Itu anul viitor Sibiu Rally Romania, se va desfasura in perioada 22-24 august, pregatind echipajelor surprize in formatul evenimentului.

 

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter