Raliul Zăpezii – Cavnic 2013, ediţia a III-a

camila_mare

In perioada 1 – 3 Martie, Comisia Naţionala de Automobilism şi Karting (CNAK) a Automobil Clubului Român prin filiala ACR Maramureş, împreună cu clubul Team Dakar Romania, vor organiza a III-a ediţie a RALIULUI ZĂPEZII în staţiunea turistică Cavnic, în judeţul Maramureş. Startul competiţiei se va da, ca în fiecare an, de la cabana Coliba Dacilor din staţiune. La ediţia 2013 vor participa automobilişti licenţiaţi şi debutanţi, din mai multe judeţe, care vor avea de parcurs un circuit de viteză pe traseu montan pe diverse suprafeţe de rulare, cum ar fi: asfalt, macadam, zăpadă, gheaţă, apă. La acest eveniment automobilistic vor participa automobilişti care bat la porţile consacrării pe ATV-uri şi Quad-uri.

 

Traseul probelor de raliu este întins pe circa 16,2 km cu zone de mare dificultate şi provocări, care vor pune la încercare vocaţia şi abilitatea participanţilor. Înscrierile şi verificările tehnice vor avea vineri, 1 martie a.c. Organizatorii au pregătit echipe de salvamont, comisari de traseu, autovehicule de asistenţă ale ACR, asigurând, totodată, logistica necesară pentru protecţia concurenţilor şi publicului spectator, în baza regulamentului aprobat de CNAK – ACR.

 

La final, competiţia va fi încununată printr-un foc de tabără, prin trofee şi diplome oferite învingătorilor şi prin alte simboluri ale pasiunii pentru sportul automobilistic, promovat de ACR.

 

Raliul Zăpezii reprezintă o tradiţie a Automobil Clubului Român, care, nu peste mult timp, va împlini 109 ani de existenţă şi de organizare de competiţii automobilistice în România în sistemul Federaţiei Internaţionale a Automobilului. Primul Raliu al Zăpezii a avut loc în anul 1971, sub auspiciile Filialei ACR Braşov, consacrându-se, de-a lungul timpului, ca o tradiţie originală şi cu semnificaţii deosebite pentru diversificarea sportului automobilistic, promovat de Automobil Clubul Român.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter