Raliul Zapezii – Cavnic 2011

imagine_1085

19 februarie 2011 – Sambata, 19 februarie 2011, Filiala ACR Maramures si Comisia Nationala de Automobilism si Karting a Automobil Clubului Roman, au organizat prima editie a RALIULUI ZAPEZII la Cavnic in judetul Maramures. Startul competitiei, unicat in ultimii ani, a fost dat la Coliba Dacilor din statiunea turistica CAVNIC, in prezenta primarului localitatii si a unui numeros public. La editia din acest an a Raliul Zapezii au participat peste 50 de automobilisti licentiati si amatori, din mai multe judete, care au parcurs un circuit de viteza pe traseu montan combinat cu o proba de mare dificultate OFF-ROAD in orasul Cavnic. Traseul raliului intins pe zeci de kilometri, a pus in fata concurentilor zone de mare dificultate, lipsite de aderenta, cu zapada si polei, obligand pe organizatori (Filiala ACR Maramures si Clubul Cross Country Romania) la pregatirea de echipe salvamont, echipaje de interventie auto pentru tractarea automobilelor care au abandonat cursa din motive tehnice, de stingatoare adcvate, sufe de tractare, limitarea cu panglici speciale a zonelor cu periculozitate sporita, etc.


RALIUL ZAPEZII s-a instituit ca un Simbol specific dedicat Automobil Clubului Roman care, peste nu multe zile v-a implini 107 de existenta si deopotriva un secol de organizare de copetitii automobilistice in Romania si in sistemul Federatiei Internationale a Automobilului (FIA).

La final competitia a fost incununata, printr-nu foc de tabara, prin cupe si diplome oferite invingatorilor si prin alte simboluri ale pasiunii pentru sportul automobilistic de performanta promovat de ACR.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter