Raliul Zăpezii Cavnic 2015

cavnic 3

Pe o vreme de iarnă extrem de dificilă pentru competiţiile automobilistice, cu un strat de zăpadă de peste 60 cm, s-a desfăşurat în staţiunea Cavnic de la poalele Munţilor Gutâi, în zilele de 8-10 ianuarie 2015, a V-a ediţie a tradiţionalului Raliu al Zăpezii, pe un traseu de 78 km, cu multe curbe periculoase şi zăpadă viscolită.

Raliul a fost organizat de Automobil Clubul Român şi Clubul Team Dakar România, fiind prezente la start 18 echipaje din România, Ungaria şi Germania. Curbele periculoase şi zăpada extrem de mare, au fost adevăratele provocări pentru piloţi, inclusiv pentru cei care au ieşit în decor, dar fără să se lase bătuţi pentru continuarea cursei. Maşinile de teren şi ATV-urile, preparate special pentru astfel de curse, au făcut „zarvă” mare pe văile Cavnicului. O prezenţă aparte a constituit-o David Târţa, care, la numai 12 ani, s-a înscris printre cei mai tineri piloţi licenţiaţi din România, dar care a ştiut să mânuiască bine volanul şi să iasă cu bine din nămeţi.

Prin valoarea spectacolului automobilistic, ieşit din comun, dat fiind condiţiile deosebit de periculoase ale vremii de iarnă, la altitudinea de peste 1445 m, Raliul Zăpezii Cavnic 2015 a atras un impresionant număr de spectatori, atât din Maramureş, cât şi turişti din alte zone ale ţării.

Învingătorii acestui Raliu rarisim, atât piloţii cât şi spectatorii, şi, nu în ultimul rând, temerarii organizatori ai acestuia, merită, cu prisosinţă, felicitările noastre.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter