Regulamentele anti-doping FIA!

imagine_216

17 februarie 2006 – Autoritatile sportive nationale au primit regulamentele Federatiei Internationale a Automobilului in ceea ce priveste controlul anti-doping al sportivilor care participa in competitiile automobilistice. Automobil Clubul Roman, ca Autoritate Sportiva Nationala pentru Romania, in domeniul automobilismului si kartingului sportiv, pune la dispozitia doritorilor, spre consultare, intreaga documentatie FIA in domeniu.

La sediul Comisiei Nationale pentru Automobilism si Karting pot fi consultate toate regulamentele medicale FIA in vigoare, inclusiv ultimele adaugiri din 2006.

Printre elementele de noutate in materie de masuri anti-doping, se numara o noua structura a regulamentului privind lupta impotriva dopajului, regulile de urmat privind TUE (Therapeutic Use Exemptions – Exceptiile terapeutice permise), precum si procedurile si criteriile ce trebuiesc folosite, in conformitate cu Anexa C – Reguli de control anti-doping.

Foarte importanta este si procedura ce se foloseste atunci cand un pilot este obligat de starea de sanatate sa urmeze un tratament ce il obliga sa ia medicamente interzise.

Pilotii activi nu trebuie sa neglijeze aceste informatii, intrucat nerespectarea procedurilor anti-doping poate duce chiar la excluderea definitiva din viata sportiva!

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter