Reuniuni Internationale ale FIA

imagine_374

24 octombrie 2006 – In a doua jumatate a lunii octombrie 2006, au fost gazduite de catre RACC (Automobil Clubul Regal Catalunia – Spania), reuniunile Congresului Anual al FIA 2006. Astfel, cu acest prilej, au avut loc: Adunarea Generala a Federatiei Internationale a Automobilului; Adunarea Plenara Extraordinara a Regiunii I a FIA (din care face parte si Romania); Adunarea Generala a Fundatiei FIA; Adunarea Generala a Institutului FIA pentru Siguranta Sportului Auto; sedintele Consiliului Mondial pentru Mobilitate si Automobilism si ale Consiliului Mondial pentru Sport Auto; reuniunea anuala a Comitetului Executiv al FIA; precum si sedintele anuale ale comisiilor FIA pentru documente vamale si pentru automobile de Epoca.

Pe agenda Adunarii Generale FIA s-au aflat si de aceasta data probleme importante ale sportului automobilistic mondial, printre care: modificari aduse Codului Sportiv International si aprobarea Calendarului Sportiv International 2007, care cuprinde si cele mai importante competitii auto care vor avea loc anul viitor in Romania, propuse si inscrise de catre Automobil Clubul Roman, ca Autoritate Sportiva Nationala (ASN) pentru Romania, recunoscuta de FIA, in acest domeniu.

Totodata, cu acest prilej, a avut loc si Adunarea Generala a Aliantei Internationale de Turism (AIT).

Automobil Clubul Roman a fost reprezentat la aceste reuniuni de o delegatie condusa de Presedintele ACR, dl. Constantin Niculescu.

Cu acest prilej, Presedintele ACR a semnat, alaturi de liderii cluburilor automobilistice prezente la Barcelona si de conducerea Federatiei Internationale a Automobilului, FIA Declaration on Global Road Safety „Make Roads Safe” ( Declaratia FIA privind Siguranta Rutiera Globala „ Sa facem Drumurile Sigure” ). Declaratia contine un mesaj catre toate statele lumii privind identificarea si mobilizarea tuturor categoriilor de resurse in scopul cresterii sigurantei rutiere globale la nivel mondial”

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter