Romania invitata la Raliul Paris – Berlin 2007 pentru tinerii soferi!

imagine_550

05 septembrie 2007 – Automobil Clubul Roman a primit din partea clubului automobilistic german ADAC si a Organizatiei franco-germane pentru tineret, invitatia de a pregati un echipaj roman care sa participe la cea de a VI-a editie a Raliului Paris – Berlin pentru tinerii soferi ce se va desfasura in perioada 13 – 20 octombrie 2007, pe traseul Paris – Reims – Dijon – Strasbourg – Frankfurt – Magdeburg – Postdam – Berlin.

Raliul este organizat de Oficiul franco-german pentru tineret in colaborare cu ADAC si clubul auto francez ACA+. Deoarece tineri soferi reprezinta o categorie mare de risc pe sosele, acestia fiind implicati in peste 20% din accidente la nivelul Europei, organizatorii au creat acest raliu in incercarea de a reduce riscul de accidente in randul tinerilor si de a imbunatatii comportamentul acestora la volan. De aceea cuvantul de ordine al Raliului Paris – Berlin nu este viteza ci mai degraba o conducere preventiva si o stapanire cat mai buna a autovehiculului. Probele de concurs au fost gandite plecand de la principalele cauze ale accidentelor in randul tinerilor : gestionarea vitezei, estimarea spatiului de franare, comportamentul dinamic al autovehiculului (transferul de mase, forta centrifuga, etc).

Acum odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, organizatorii, incurajeaza si participarea unui echipaj romanesc la acest raliu, conditiile de participare fiind urmatoarele :
- varsta cuprinsa intre 18 – 25 ani
- vechime de cel putin un an a carnetului de conducere
- bune cunostinte de limba germana si franceza

Cei interesati sunt rugati sa contacteze Comisia Nationala de Automobilism si Karting din cadrul ACR, la tel. 222 41 24 sau e-mail frak@dnt.ro.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter