SAPTAMANA DE DOLIU IN MOTORSPORTUL ROMANESC

imagine_683

16 mai 2008 – Luni, 12 mai, a incetat din viata la Cluj, in varsta de 83 de ani, o celebritate a motorsportului romanesc: campionul Laurentiu Borbely. El se situeaza intre pilotii de frunte din generatia de aur, care ii numara, intre altii, pe Eugen Ionescu-Cristea, Aurel Puiu, Titi Pescaru, Horst Graef, Stefan Iancovici, Dumitru Telescu, M.Dumitrescu, etc., care au reluat traditia curselor sportive si ale campionatelor interne si internationale, organizate de ACR.

Laurentiu Borbely a practicat vreme de aproape trei decenii sportul sau indragit, debutand in 1969, la Baia Mare, in Raliul Maramuresului (Nord-Vest), unde a ocupat primul loc la clasa. Ultima cursa la care a luat parte ca sportiv activ s-a desfasurat tot la Baia Mare, cand implinise varsta de 73 de ani, fiind cel mai varstnic pilot roman care a luat startul in curse oficiale.

In palmaresul sau sunt inscrise un titlu de campion national absolut de raliuri (1975), dar si mai multe titluri de campion national la clasa, atat la raliuri, cat si la VTM si Viteza pe Circuit.

Joi, 15 mai, a incetat din viata la Bucuresti, in varsta de 80 de ani, si cunoscutul arbitru international Mircea Stoean, de asemenea o figura legendara a sportului auto, care a facut parte din prima generatie de arbitri oficiali licentiati de Automobil Clubul Roman si mai apoi de FIA. In cei peste 40 de ani de activitate sportiva, distinsul oficial a fost prezent la peste 150 de curse auto interne, ca si la numeroase curse internationale, unde s-a distins prin seriozitate, corectitudine maxima si exemplara comportare sportiva. Slujba de inmormintare va avea loc la Biserica Silvestru simbata 17 mai, ora 12:30 iar inmormantarea la cimitirul Straulesti 2 la ora 14.30.

Dumnezeu sa-i odihneasca, vor ramane de neuitat in sufletele noastre!

COMISIA NATIONALA DE AUTOMOBILISM SI KARTING

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter