Scrisoare deschisă, Domnului Liviu POP – Ministrul Educației Naționale

DSC_0190

La data de 25.05.2017 și 28.07.2017, Automobil Clubul Român, asociația automobiliștilor din România, asociație autofinanțată și fără nici o subvenție de stat, a trimis două scrisori pe adresa Ministerului Educației Naționale prin care se solicita coparticiparea și cofinanțarea pentru echipa reprezentativă a României, care urma să participe la concursul European de Educație Rutieră din Albania.

Echipa era formată din patru elevi și doi profesori.

În condițiile în care foarte mulți copii – elevi sunt angrenați în accidente rutiere, sunt accidentați sau și-au piedut viețile, Automobil Clubul Român, la solicitarea Federației Internaționale a Automobilului și a președintelui acesteia, care este reprezentant și însărcinat personal al Secretarului General al ONU pentru Siguranța rutieră pe plan mondial, a considerat că este normal ca România să participe alături de reprezentativele a 27 țări europene la acest Concurs.

Cu toate insistențele Automobil Clubului Român și chiar printr-o scrisoare adresată primului ministru, Domnul Mihai Tudose, Ministerul Educației Naționale nici nu a dorit să trimită un răspuns legal, stipulat de Legea nr. 233/2002 cu privire la reglementarea activității de soluționare a petițiilor.

Domnule ministru,

Regretăm atitudinea dvs. față de educația rutieră a elevilor și vă informăm că elevii respectivi au fost în Albania, s-au comportat meritoriu, între 27 echipe participante, din tot atâtea țări.

Elevii și profesorii au avut condiții bune, au fost cazați în hoteluri, pe parcursul extern, au fost echipați corespunzător, au primit mâncare, dar fără o minimă contribuție din partea Ministerului Educației Naționale, care are un buget, provenit și din impozitele și taxele părinților acestor elevi, de peste 25 miliarde lei. Pentru ei nu s-au găsit 10-20.000 lei, dar pentru unele manuale cu folosință foarte scurtă, ați declarat că s-au cheltuit peste 700.000 lei, acoperind o greșeală de management! Deci o cheltuială total neeconomicoasă, care ar trebui suportată de vinovați!

Suntem consternați că la un buget de 25 miliarde lei nu s-au găsit câteva mii de lei pentru a asigura unor elevi și profesori o masă zilnică și o cazare pe parcursul extern până în Albania!

Bine că s-au întors elevii sănătoși și cu succes!

Asta este Administrația de Stat, bugetată de noi!

În anul 2011, ministerul care este astăzi condus de dvs. a încheiat un Protocol de colaborare cu organizațiile neguvernamentale, dar această colaborare vedem că se desfășoară doar în sens propagandistic și electoral!

Felicitări dragi elevi pentru comportamentul vostru și pentru că ați dus tricolorul nostru drag în Albania, la un Concurs European!

Rușine pentru Ministerul Educației Naționale!

Automobil Clubul Roman

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter