Scrisoarea ACR adresata Primului Ministru al Romaniei cu privire la preturile combustibililor auto

ACR-EMBLEMA-buna-mica

Stimate Domnule Prim-ministru,

Automobil Clubul Roman, asociatia automobilistilor din Romania, fondata in anul 1904, in legatura cu escaladarea pretului de vanzare al combustibililor auto catre consumatori, va adreseaza rugamintea de a analiza in cadrul Guvernului o posibila masura de a se stabiliza acest pret, iar acesta sa fie in legatura cu realitatea.

Astfel, in Romania exista in subordinea Guvernului institutia numita Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) care „are misiunea de a crea si aplica sistemul de reglementari necesar functionarii sectorului energiei si pietelor de energie …”.

In prezent aceasta institutie se ocupa doar de energia electrica, gazele naturale si energia eoliana. Toate aceste forme de energie se folosesc in propulsia moderna si de viitor a automobilelor, impreuna cu combustibilii traditionali, benzina si motorina.

Fata de aceasta stare de fapt consideram ca extinderea activitatilor ANRE si asupra energiei produse prin arderea combustibililor auto se impune ca o necesitate.

In fond, chiar energia electrica se obtine si prin arderea unor combustibili, fie ei lichizi, gazosi sau solizi.

In acest fel pretul combustibililor auto in piata ar trebui sa fie serios fundamentat si nu lasat la liberul arbitraj al unei mari companii sau chiar al unui eventual cartel. O astfel de situatie se practica si in alte tari membre ale Uniunii Europene in care autoritatile Statului controleaza si fixeaza preturile de vanzare.

Alaturat anexam prezentei scrisori si Comunicatul de presa publicat de catre Automobil Clubul Roman, la data de 8 martie 2012.

De asemenea, va adresam rugamintea de a ne acorda o audienta oficiala pentru a va prezenta in detaliu argumentatia noastra si alte probleme ale automobilismului autohton, probleme cu impact serios in viata economico-sociala.

Cu deosebita stima,

Constantin NICULESCU
Presedinte al Automobil Clubului Roman

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter