Siguranta Rutiera o prioritate a Comisiei Europene

imagine_435

22 martie 2007 – In zilele de 20 si 21 martie a.c. a avut loc la Bruxelles, la sediul Biroului European al Federatiei Internationale a Automobilului de pe langa Institutiile Europene, Conferinta COFO consacrata largirii Uniunii Europene ocazionata de aderarea Romaniei si Bulgariei.

Delegatiile participante au fost primite la sediul Comisiei Europene si la Parlamentul European.

La sediul Parlamentului European in ziua de 21 martie a.c., dl. deputat Ioan Ovidiu Silaghi, membru al Parlamentului European, a fost gazda unei intalniri prilejuita de prezenta delegatiilor din 15 cluburi nationale automobilistice din Europa Centrala si de Est, membre ale FIA.

La intalnire a participat dl. Ari Vatanen membru al Parlamentului European, fost multiplu campion mondial la raliurile automobilistice si dl. David Mair, adjunct al Directiei Generale pentru Sanatate si Probleme Sociale din cadrul Comisiei Europene.

Cu aceasta ocazie s-a reliefat importanta aderarii Romaniei si Bulgariei la U.E. si masurile care vor trebui adoptate pentru a eradica victimele accidentelor rutiere, unul dintre obiectivele majore ale Chartei Securitatii Rutiere Europene fiind salvarea a cel putin 25.000 victime ale accidentelor rutiere.

In ziua de 20 martie a.c. la sediul Oficiului National al Regiunilor din Romania a avut loc un moment semnificativ, ocazionat de semnarea de catre Automobil Clubul Roman a Chartei Securitatii Rutiere Europene, document multinational promovat de Federatia Internationala a Automobilului si Comisia Europeana.

Automobil Clubul Roman a devenit astfel cel de al 20-lea semnatar al acestei Charte.

Domnul Alexander von Campenhausen, Director pentru Securitate Rutiera in cadrul Comisiei Europene, care a participat la semnare, a apreciat initiativa ACR de a se angaja in efortul comun de crestere a securitatii rutiere si a primit exemplarul original pentru a-l depune la Comisia Europeana, depozitarul Chartei.

Automobil Clubul Roman s-a angajat prin aderarea la Charta Securitatii Rutiere Europene sa desfasoare in urmatorii ani urmatoarele activitati:
1. organizarea, pana la sfarsitul anului 2007, a 100 Laboratoare de educatie rutiera in cadrul a 100 de scoli din tara;
2. continuarea organizarii anuale a concursului national ,,Educatie rutiera, educatie pentru viata

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter