Situații dificile rezolvate de către ACR în vacanța de sărbători

Ambulanta aeriana

Este datoria noastră de onoare să ajutăm automobiliștii, atât în România cât și în străinătate, prin rețeaua de cluburi partenere, membre ale Federatiei Internationale a Automobilului (FIA).

În vacanța de sărbători, vacanță care iată ce tocmai s-a încheiat, nu puține au fost situațiile în care s-a intervenit contra-cronometru pentru salvarea vieților sau pentru recuperarea autovehiculelor defecte sau avariate.

În seara zilei de 30 decembrie 2017, Centrala de Alarmă a ACR primește o solicitare pentru organizarea serviciilor de transport medical, în vederea repatrierii, pentru o familie,  inclusiv copii, care a fost implicata într-un accident rutier.

Cum mai erau doar câteva ore până la aterizarea ambulanței aeriene, eforturile de coordonare au fost imense. O ambulanță de terapie intensivă a fost trimisă direct pe pistă, pentru preluarea echipajului medical și a incubatorului care a fost transportat special pentru această ocazie.

Apoi, cele două ambulanțe, dintre care una tip C2, împreună cu echipajul medical al ambulanței aeriene, au ajuns la spitalul din Timișoara de unde au ridicat trei pacienți, dintre care cel mai mic, era în vărstă de 4 luni.

Pacienții, împreună cu mama acestora și bagajele au fost transportați direct pe pistă, la avionul medical care i-a transportat înapoi în țara de domiciliu, unde au ajuns pe 31 decembrie 2017, cu puțin timp înainte de anul nou.

De asemenea, tot în aceasta vacanță, un copil care a fost rănit într-un accident rutier a fost transportat în țara de domiciliu, împreună cu părinții lui, prin serviciile medicale care au fost organizate de către Automobil Clubul Român.

Acestea sunt doar două dintre situațiile rezolvate de sărbători. În numai două săptămâni, în căteva sute de situații, am repornit autovehiculele la fața locului, le-am transportat la service sau domiciliu pe cele avariate sau la care era nevoie de reparații complexe, am cazat persoanele care așteptau repararea mașinii în service sau le-am furnizat un autovehicul la schimb pentru a ajunge acasă de sărbători.

Iată doar o mică parte din activitatea Automobil Clubului Român. Aveți nevoie de noi? Sunati-ne fără ezitare la  +40 21 222 22 22.

3 ianuarie 2018

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter