Sportivii licentiati ACR prezenti in competitiile internationale

szene r

In weekend-ul care a trecut, sportivii licentiati ACR au performat in competitiile internationale:

  • In  Campionatul   British Formula 4 Ford  – FIA,  etapa care s-a desfasurat in Marea Britanie  la Snetterton,  pilotul Petru  Florescu a castigat cursa a doua si acumuleaza puncte importante in cursa 1 si 3, preluand astfel conducerea Campionatului British Formula 4 Ford  – FIA  cu 205 puncte.
  • Tot in aceasta etapa debuteaza si Alexandra Marinescu, dupa o perioda mai lunga de recuperare. Acest campionat este o rampa de lansare catre competitiile superioare, din care au mai ramas  patru etape a cate 3 curse, lupta la virf  fiind destul de strinsa intre primii 5 piloti.
  • In Campionatul Mondial de Raliuri WRC –jWRC  – FIA,   etapa care s-a desfasurat in Finlanda (Neste Rally), Simone Tempestini s-a clasat pe locul 2 la categoria junior WRC, obtinand astfel puncte importante care l-au ajutat sa-si consolideze pozitia de lider in clasamentul general junior WRC.
  • In Campionatul European FIA  de viteza in coasta, la etapa 9 din Germania “Glasbachrennen “ – Bad Liebenstein, alaturi de cei peste 150 de participant au luat startul si pilotii licentiati ACR Szene Raul si Botez Sorin de la BSSR – Timisoara. Szene Raul s-a clasat pe locul 4 la grupa N/R1 si a punctat in clasamentul general FIA categoria 1- automobile de productie, situandu-se acum pe locul 38 din 61. In ceea ce il priveste pe Botez Sorin, acesta s-a clasat pe locul 5 la grupa E1 –FIA, H. Acesti doi pilotii participa din 2014 la etapele FIA  European Hill Climb Championship, dar fara sa poata realiza un sezon complet din lipsa unui buget adecvat.
  • In Campionatul Bulgar  de viteza pe circuit, etapa “ Grand Prix Ruse 2016 “,  au participat : Nicolae Sergiu, Cristian Mangri si Mihai Tomescu. Aceasta participare a avut drept scop stringerea legaturilor cu vecinii bulgari care vor trimite piloti la una din etapele Campionatului International de viteza pe circuit ACR si a Campionatului International de Anduranta –ACR care vor avea loc pe circuitul MotorPark Romania.  Pentru anul 2017 se preconizeaza organizarea a doua etape commune, cite una in fiecare tara, etape care vor face parte din campionatele fiecarei tari.

In weekend-ul care urmeaza, Alexandru Filip si Bogdan Iancu vor participa in FIA – European Rally Championship la Raliul Poloniei, acestia ocupand in prezent locul 14 in clasamentul general FIA – ERC3, mai multe detalii aici

La nivel national, in acest weekend sunt programate urmatoarele evenimente ACR:

 

  •  Campionatul International de Viteza pe Traseu Montan ACR etapa a 2-a cupa “ Meses Centogroup “  06 august. Mai multe detalii gasiti aici
  •   Campionatul International de Autoslalom  – ACR etapa a-2-a la Motorpark Romania Adancata  07 august, detalii aici
  •   Campionatul International de Indeminare –ACR  Etapa a-4-a   07 august  in Bucuresti pe platforma Carrefour Militari, detalii aici

 

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter