START 2016 ÎN CAMPIONATUL INTERNAŢIONAL DE ÎNDEMÂNARE AL ACR

IMG_1730

În zilele de 16 – 17 aprilie a.c., s-a dat startul primei etape a Campionatului Internaţional de Îmdemânare (International Autotest Challenge) din Calendarul ACR pe anul 2016. Organizatorul competiţiei este GT AutoClub Sportiv care a oferit condiţii excepţionale de monitorizare a spaţiului de concurs, protecţiei piloţilor şi publicului spectator, asistenţei sanitare etc, în conformitate cu Regulamentul Federaţiei Internaţionale a Automobilului. La startul competiţiei au fost prezenţi reprezentanţi ai Comisiei Naţionale de Automobilism şi Karting – ACR, ai Colosseum Retail Parc, ai mass-mediei şi un numeros public.

Aflat la a VI-a ediţie anuală, această prestigioasă competiţie automobilistică a marcat împlinirea a 112 ani de existenţă a Automobil Clubului Român şi cei 112 ani de la prima cursă auto organizată de ACR la 22 septembrie 1904 pe traseul Bucureşti-Giurgiu şi retur. Automobil Clubul Român s-a înscris, astfel, la început de secol XX, între primele şase ţări din Europa care au organizat competiţii automobilistice.

La startul competiţiei, ediţia 2016, s-au aliniat 35 de echipaje, din toate zonele ţării, printre care Bucureşti, Buzău, Mureş, Braşov, Argeş, Constanţa şi alte cluburi automobilistice. Se poate spune, cu titlu de valoare adăugată, faptul că, la prima etapă, a avut loc şi “ştafeta generaţiilor”, cu veterani ai automobilismului de performanţă şi pentru amatori şi, inclusiv, ai feminismului automobilistic.

Rezultatele primei etape a acestei competiţii le gasiţi AICI.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter