Startul Finalei
GREEN CHALLENGE 2010

imagine_992

15 mai 2010 – In dimineata zilei de 15 mai 2010, ora 8:30, s-a dat startul marii finale a Competitiei HONDA GREEN CHALLENGE 2010, care in acest an se inscrie in cadrul campaniei mondiale MAKE CARS GREEN lansata de Federatia Internationala a Automobilului, iar in Romania desfasurata sub auspiciile Automobil Clubului Roman. Campania are ca scop reducerea impactului automobilelor asupra mediului si sa ajute conducatorii auto sa gandeasca ecologic inainte de a pleca la drum.

Startul marii finale a fost dat din Soseaua de Centura, zona Chiajna, dupa 4 luni de preselectii, concurentii fiind evaluati prin doua probe on-line, ECO TEST si ECO GAME, inregistrandu-se pe site-ul oficial al competitiei, 8791 de concurenti din 59779 de vizitatori. Concurentii ajunsi in semifinale au concurat pe plan local, in conditii de trafic real, la dealerul Honda din orasul lor. Astfel, printre cele mai bune rezultate se numara un consum de numai 3,0 litri/100 km obtinul la volanul unei Honda Accord Executive 2.2 M/T.

Cei 18 finalisti se vor intrece pe traseul Bucuresti – Craiova – Bucuresti, cu sosire la ora 18:00 in aceeasi zi. Staful tehnic auto este coordonat de Comisia Nationala de Automobilism si Karting din cadrul ACR, care va avea o grea misiune in departajarea castigatorilor, dupa un parcurs de peste 700 de kilometrii.

O noutate absoluta a fost startul competitiei dat de robotul ASIMO, care dupa un sfert de veac de cercetari a ajuns cea mai avansata forma de inteligenta artificiala HONDA. De altfel, robotelul umanoid ASIMO a cucerit publicul la conferinta de presa din deschiderea finalei prin demonstratii unicat: gesturi si miscari umane, coboratul si urcatul scarilor, ocolirea obstacolelor, dans, transportul unei tavi cu racoritoare, etc.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter