Stii ce trebuie sa faci cand ai rămas în pană?
Sapte sfaturi pentru siguranța ta!

Emergency triangle on the road. Stopped car and man calling by p

Automobil Clubul Român îți dă câteva sfaturi despre ce trebuie să faci atunci când rămâi în pană, pentru a putea fi în siguranță până la sosirea echipei de asistență ACR:

Pornește luminile de avarie. Daca este intuneric si vizibiliatea este redusă, pornește și luminile de poziție.

Locul în care staționezi trebuie să fie cât mai sigur pentru tine si pasagerii din automobil.  Daca este posibil,  încearcă să deplasezi automobilul cât mai aproape de partea dreaptă a drumului, întotdeauna cu rotile virate spre dreapta. Dacă te afli pe autostradă, staționează pe banda de urgență.

Stai departe de trafic. Asigură-te înainte de a părăsi automobilul și încercați să ieșiți întotdeaua din acesta pe partea dreaptă. Conducătorul auto și toți pasagerii trebuie să părăsească autovehiculul și să se îndrepte către un loc sigur. Dacă evenimentul s-a produs pe autostradă, toate persoanele trebuie să aștepte echipa de asistență ACR dincolo de bariera laterală de protecție. Eventualele animale de companie trebuie lăsate în autovehicul.

Instalează triunghiurile reflectorizante. Ele trebuie montate la cel puțin 30 m în fața și spatele autovehiculului. În localitate, în situația unui trafic aglomerat, acestea pot fi montate la distanțe mai mici sau chiar pe automobil.

Sună la ACR pentru asistență rutieră la numărul de telefon +40 21 222 22 22, indiferent dacă ești în România sau în străinătate. Nu încerca să-ți repari singur autovehiculul. Echipa de asistență rutieră a ACR va sosi la tine în cel mai scurt timp.

Este recomandat să porți o vesta reflectorizanta pe toată perioada cât te afli în afara autovehiculului.

Pe autostrada, banda de urgenta este numai pentru situatii de urgenta. Dacă este posibil  încearcă sa deplasezi autovehiculul si să staționezi in parcarile special amenajate unde poți aștepta în siguranță echipa de asistență rutieră ACR!

Automobil Clubul Român – Dedicat siguranței rutiere a automobiliștilor!

16 februarie 2018

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter