Stiti cat de sigur este automobilul dumneavostra?
Automobil Clubul Roman va tine informat!

teste EuroNCAP

Automobil Clubul Roman, indeamna membrii sai dar si automobilistii sa verifice, inainte de achizitionarea unui vehicul, nivelul de siguranta al acestuia.

Testele fectuate de EuroNCAP iau in calcul toate elementele de siguranta, inclusiv protectia eficienta a tuturor participantilor la trafic, pietoni, biciclisti, motociclisti si nu in ultimul rand al pasagerilor din automobil. Interesant de observat este ca producatorii raspund la provocare si iau in considerare recomandarile EuroNCAP acordand atentie sporita pentru pasagerii scaunelor din spate care de multe ori sunt copiii.

EuroNCAP este un program sprijinit de FIA, testele se desfasoara de catre cluburile membre FIA si, ACR, in calitatea sa de membru FIA, sprijina si recomanda acest program de siguranta in trafic.

Periodic EuroNCAP organizeaza teste de impact aupra vehiculelor noi si ofera cumparatorilor de automobile o evaluare realista si independenta a performantelor de siguranta a celor mai populare masini vandute in Europa.

Pe  24 octombrie 2018, Euro NCAP, a publicat rezultatele pentru sapte masini noi.

Hyundai NEXO este primul vehicul electric cu celula de combustibil pe baza de hidrogen, testat de Euro NCAP, acesta reusind sa atinga un rating maxim de cinci stele.

A patra generație de Mercedes-Benz A-Class, Mazda 6 si Lexus ES, de asemenea, ating maximul de cinci stele. De remarcat este faptul  Peugeot Rifter si fratii sai, Citroën Berlingo si Opel Combo, stau prost la siguranta participantilor la trafic vulnerabili: pietoni, biciclisti si motocilisti, astfel ajungand sa atinga doar 4 stele.

Pentru rezultate complete, vizitati www.euroncap.com .

Automobil Clubul Roman este lider in asistenta rutiera din Romania si promotor al sigurantei si educatiei rutiere. Datorita experientei de peste 100 de ani in automobilism, dedicata membrilor sai, organizatia este pregatita sa intervina si sa rezolve toate situatiile de asistenta rutiera, indiferent ca este vorba de depanarea sau tractarea automobilului, consiliere juridica sau informatii de calatorie in tara sau strainatate.

 Credem ca fiecare automobilist sau motociclist trebuie sa beneficieze de asistenta rutiera certificata si responsabila.

Inființat in 1997 si sustinut de mai multe guverne europene, cluburi auto (printre care si Automobil Clubul Roman), consumatori si asiguratori, Euro NCAP a devenit rapid un catalizator pentru incurajarea imbunatatirilor semnificative ale sigurantei noilor modele de masini.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter