Supercupa Romaniei la Karting Electric
Marele premiu al Orasului Constanta

poza-1

Sub egida Automobil Clubului Roman, in calitatea sa de Autoritate Sportiva Nationala (ASN) recunoscuta de catre Federatia Internationala a Automobilului (FIA), s-a organizat, in zilele de 29, 30 Iunie si 1iulie 2018, Supercupa Romaniei la Karting Electric – eKart’nG City Center – Marele ePremiu al Orasului Constanta.

ACR deruleaza in Romania cu sustinerea FIA, un proiect de atragere a tinerilor catre sportul cu motor, concomitent cu promovarea autovehiculelor electrice.  Acest proiect face parte din curentul mondial actual de promovare a vehiculelor electrice, in care, prin vocea Presedintelui FIA, dl. Jean Todt, promoveaza noile tendinte automobilistice menite a reduce poluarea la nivel mondial.

Automobil Clubul Roman impreuna cu Clubul de Karting Bucuresti, au adus in Constanta aceasta tehnologie a viitorului,: Karturile Electrice, dedicata  de aceasta data copiilor si primilor pasi in competitiile motorsportului electric.

Evenimentul a fost primul de acest gen care se desfasoara in anul 2018 si da startul unei noi etape in motorsportul de la malul marii – primul circuit stradal de karting electric pentru copiii din aceasta regiune. Pentru prima data pe strazile Constantei, karturile care au luat startul intr-o cursa dedicata exclusiv copiilor, au fost 100% electrice.

Evenimentul s-a desfasurat pe o perioada de trei zile. In prima zi a evenimetului, copiii au facut o parada a karturilor pe faleza cazinoului Constanta, unde ploaia usoara care a inceput nu a stirbit din entuziasmul piticilor veniti sa-si dispute locurile fruntase.

Pe 30 iunie, a doua zi de eveniment, micii piloti au facut antrenamente, pregatindu-se pentru competitia propriu zisa din ziua urmatoare.

Competitia  a fost acerba pentru cei 26 de copii/piloti (fete si baieti) cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani care s-au luptat pentru podium, ajutati de vremea frumoasa si sustinuti de parinti, prieteni si turistii atrasi de spectacol.

Pe langa ocupantii podiumului, toti ceilalti participanti au capatat experienta s-au bucurat de fiecare clipa iar la final, toti au primit o bine meritata cupa.

03 iulie 2018

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter