Tarifele reduse in roaming in avantajul membrilor ACR

imagine_860

07 iulie 2009 – Cum se stie, de curand, chiar la mijlocul acestei veri, taxa convorbirilor roaming pe telefon mobil s-a redus din nou, ajungand la aproape jumatate din cat era, asa incat, daca ramaneti in dificultate la volanul masinii personale, cel mai comod este sa apelati din strainatate direct Centrala ACR din Bucuresti, tel. 0040/745-382715 si 0040/722-382715 sau pe telefon fix: 004021/222 22 22.

Automobilistii romani trebuie sa stie ca, la prezentarea legitimatiei-card de membru ACR, autocluburile europene, partenere ale ACR in cadrul FIA (Federatia Internationala a Automobilului), asigura celor ramasi in dificultate, Asistenta permanenta (tehnica, medicala, juridica) si Ajutor Rutier, asa cum o face si ACR pentru turistii straini cu automobilul, ramasi in pana pe toate drumurile si soselele din Romania, in baza unor clauze de reciprocitate.

Pentru romanii care lucreaza in strainatate si poseda un automobil (de obicei, achizitionat ieftin, la mana a doua), dar inmatriculat acolo, alaturi de Permisul International de Conducere, Legitimatia-card de membru ACR trebuie sa fie unul din documentele absolut necesare cand se afla la volan. Cum bine se stie, asemenea autoturisme raman frecvent in pana, sau deseori prezinta diverse defectiuni tehnice. Dar cel mai neplacut, ca sa nu spunem grav, in caz de accident, Legitimatia-card de membru ACR se constituie si in strainatate ca o asigurare suplimentara, ce poate fi de mare folos in toate tarile UE.

Pentru automobilistul membru al ACR, aflat in alta tara, acum lucrurile sunt mult mai simple. Este de ajuns un simplu apel telefonic la Centrala de Alarma a ACR si automobilistul ramas in pana este ,,reperat de catre echipajele de Ajutor Rutier de acolo si depanat in circa 30-45 de minute. Membrii ACR astfel identificati pot explica mai simplu… in romaneste locul exact unde au ramas in pana si ce defectiuni auto au

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter