Taxa auto si deficitarul management guvernametal.
Automobil Clubul Roman refuza argumentat sa accepte ca guvernantii sa tripleze cheltuielile bugetare, pe banii contribuabililor!

imagine_637

05 februarie 2008 – Motto:Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa asigure cetatenilor un nivel de trai decent. (art. 47, alin.1, Constitutia Romaniei)

Ministrul Economiei si Finantelor a declarat recent ca, in ultimile trei luni ale anului 2007, s-au triplat cheltuielile bugetare, iar sursa principala a bugetului de stat este contributia noastra, a cetatenilor.

Faptul ca puterea de cumparare a cetateanului roman a scazut considerabil este consecinta directa a managementului guvernamental.

Se apeleaza in continuare la buzunarele contribuabililor pentru a se acoperi deficitul creat de un guvern care a conceput un buget menit sa intretina propriul aparat supra-supradimensionat.

Asistam la fenomene ciclice care confirma si indiferenta Parlamentului, ramanand consternati cand vedem cum, din banii cetatenilor, se achizitioneza limuzine dintre cele mai scumpe pentru folosinta alesilor unui popor cu venituri modeste. (In aceasta perioada, Camera Deputatilor asteapta sosirea in suprapopulatul sau garaj a 50 de noi autoturisme de lux, in valoare de aproape 2 milioane de euro.)

Suportam ca cetateni efectele unei politici de investitii pagubitoare deoarece, in loc de a dezvolta infrastructura rutiera, guvernantii doteaza soselele cu instalatii de supraveghere a unui trafic aproape blocat. Nu s-a vazut efectul pozitiv al dotarii cu cca. 10.000 autoturisme noi in anul 2006 pentru Politie si Jandarmerie; mai degraba era nevoie de reabilitare si semnalizare rutiera corespunzatoare pentru reducerea accidentelor.

Toate aceste cheltuieli conduc la nevoia acuta a Guvernului de a incasa sute de milioane de euro si in consecinta la agresarea cetateanului onest.

Agresiunea de care da dovada Guvernul rezida si din ipocrizia cu care incearca, folosindu-se de o titulatura populista, sa ne faca sa credem ca vrea sa adopte un act normativ ale carui efecte sa contribuie la protejarea mediului.

Mentionam ca Directivele Comisiei Europene privind emisia de noxe si obligarea producatorilor auto la respectarea normelor de poluare prevad tocmai protectia mediului.

Nu ne puteti minti, domnilor guvernanti, ca taxele ne protejeaza, cand de fapt ele reduc nivelul nostru de trai! Incercati reducerea cheltuielilor bugetare si atunci nu va mai fi nevoie sa inventati noi taxe.

Automobil Clubul Roman solicita Guvernului Romaniei sa anuleze taxa auto si sa returneze neintarziat banii luati ilegal de la cetateni!

Taxa auto protejeaza Guvernul Romaniei si nu cetatenii acestei tari!

Automobil Clubul Roman se alatura, incepand de astazi 5 februarie 2008, Petitiei impotriva taxei auto initiatiate de postul Realitatea TV, in sensul strangerii semnaturilor necesare sprijinirii acestui demers civic.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter