Trofeul Capitalei-UTI 2007

imagine_463

27 aprilie 2007 – In perioada 28-30 aprilie se va desfasura Trofeul Capitalei la rally-raid, competitie ca care vor participa motociclisti, piloti de auto si de autocamioane. Dan Popescu, presedintele clubului MTH Tehnosport, unul dintre organizatorii cursei, a oferit luni, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la sediul Automobil Clubului Roman, mai multe detalii despre competitie. Startul se va da sambata, 28 aprilie 2007, la ora 11 00, la Romexpo, in cadrul Salonului de Motociclete, Accesorii si Echipamente.

Din acest an sunt introduse la categoria moto clasele ATV si QUAD ca fiind separate si avand clasament propriu. De asemenea este introdusa experimental si clasa BUGGY-MOTO, ca urmare a aparitiei acestui tip de vehicule pentru prima oara la Trofeul Dobrogei, ultima etapa a Campionatului de anul trecut.

Tot din acest an sunt nerecomandate la inscriere vehiculele cu motoare in 2 timpi. Aceasta masura a fost luata de catre organizator ca urmare a politicii antipoluare (fonica si chimica) a mediului inconjurator, in zone rurale si urbane atat a autoritatilor romane cat si a recomandarilor Consiliului Europei.

In acest sezon se va utiliza pentru prima data sistemul de monitorizare GPS care permite urmarirea pe internet a parcursului pilotilor. Sistemul permite localizarea pozitiei pe harta a concurentilor, stabilirea directiei de mers, evidenta grafica a traseului parcurs, urmarirea in timp real a deplasarii participantilor la cursa. In caz de situatie neprevazuta, sistemul GPS transmite semnale de alarma de la bordul motocicletei sau automobilului. Jurnalistii prezenti au putut vedea la sediul ACR un asemenea sistem GPS montat pe un autoturism.
Conform regulamentelor sportive, traseul concursului este necunoscut participantilor.

Lungimea totala a traseului este de peste 800 km. Autonomia minima moto 80 Km. Suprafetele de rulare: drum de pamant, de piatra, agricol, forestier, asfaltat, betonat, iarba, etc. Se recomanda utilizarea anvelopelor de teren.

Concursul este organizat de catre Asociatia Sportiva MTH Tehnosport – Bucuresti si Asociatia Sportiva Clubul Trans Carpatic – Brasov, cu sprijinul direct al Primariei Sectorului 1 Bucuresti si Primariei Mangalia, sub egida Automobil Clubului Roman – Comisia Nationala pentru Automobilism si Karting – Comisia Nationala de Raliuri Tot Teren si Federatia Romana de Motociclism.

Punctele importante ale parcursului:

Ziua 27 aprilie 2007

Validarea inscrierilor, secretariatul, montarea Balizelor GPS, revizia tehnica, intre 14.00 si 20.00;
Sedinta cu sportivii, ora 20.30;
Parcul de vehicule, peste noapte;
Locatie: Baza Sportiva si de Agrement LOTUS” (fosta baza CPB)”

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter