Turism modern prin baza ACR Alba Iulia

Alba-Iulia-300x225

Municipiul Alba Iulia înseamnă istorie şi marile simboluri ale Unirii, aşa, precum sportul, inclusiv automobilistic, patronează, la rândul său, simbolurile unirii, pulsaţiile comunicării interumane, ale culturii şi civilizaţiei.

Motelul ACR Alba Iulia, situat în apropierea Cetăţii, pe principala arteră de circulaţie din oraş, cum intri dinspre Sebeş, dispune de 28 de camere duble, cu aer condiţionat, televizor şi baie proprie. De asemenea, Motelul dispune bucătărie proprie performantă în arta culinară tradiţională din zona „Apusenilor”, de o sală de mese cu o capacitate de 70 de locuri, precum şi de o sală de conferinţe pentru 100 de locuri. În curtea interioară a filialei funcţionează noua Staţie ACR de Inspecţie Tehnică Periodică care stă la dispoziţia membrilor ACR, la tarife promoţionale.

Printre numeroasele puncte de interes turistic ale judeţului Alba se regăsesc peste 200 de monumente istorice: Catedrala Reîntregirii Neamului, Peştera lui Zamolxes, zeul dacilor, 800 de peşteri mai ales în Munţii Trascăului, vechea biserică de lemn ctitorită de Mihai Viteazul în 1599, case memoriale şi colecţii de artă, şi nu în ultimul rând, celebra Roşia Montana. De asemenea, tot aici vă puteţi bucura de ospitalitatea şi generozitatea locuitorilor, precum şi de produsele tradiţionale româneşti.

Pentru iubitorii de istorie naţională şi universală în judeţul Alba prezintă interes şi situl arheologic din Satul TĂRTĂRIA, unde s-au descoperit tăbliţele cu pictograme datate din anul 5000 î.Hr., care atestă că primele înscrieri au avut loc înainte cu 2000 de ani, în spaţiul danubian, faţă de primele mărturii din lume la sumerieni.

De asemenea, recent s-au descoperit la Sebeş fosile de dinozauri datate ca fiind cu 50 de milioane de ani în urmă, similar cu fosilele descoperite în Africa, considerate singurele fosile de dinozauri din lume, ceea ce pentru copii reprezintă o mare minune a lumii preistorice.

Filiala ACR Alba împreună cu ANTREC au realizat o ofertă de vizitare, în 2-3 zile, a marilor provocări turistice din judeţ.

Detalii privind pachetele turistice oferite de ACR în baza turistică proprie puteţi obţine contactându-ne la:

- Filiala ACR Alba tel 0258812485 sau 0745382739

- Compartimentul turism al Administraţiei Centrale ACR 021/3178251, 0745382719

- E-mail organizare@acr.ro

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter