Turismul automobilistic în continuă dezvoltare

turism

Automobil Clubul Român adresează, cu prilejul Zilei Mondiale a Turismului 2016, un salut călduros şi sincere felicitări tuturor turiştilor, precum şi celorlalţi lucrători care şi-au adus contribuţia şi continuă să militeze pentru dezvoltarea turismului naţional şi internaţional. În acest context, asociaţia noastră apreciază rezultatele meritorii dobândite în sistemul turismului automobilistic, având în vedere că, în România, parcul auto depăşeşte 6,5 milioane de autovehicule, în creştere cu circa 5% faţă de anul precedent, precum şi faptul că în multe unităţi turistice a crescut gradul de confort şi calitatea serviciilor.

Automobil Clubul Român şi-a făcut, de-a lungul timpului, un titlu de onoare şi demnitate pentru dezvoltarea turismului automobilistic în cadrul Federaţiei Internaţionale a Automobilului şi Alianţei Internaţionale de Turism, asigurând pentru membrii săi şi pentru ceilalţi automobilişti din România, ca într-o uriaşă familie, condiţii optime de mobilitate şi asistenţă rutieră în ţară şi străinătate, precum şi tuturor automobiliştilor aparţinând celor peste 200 cluburi auto din întreaga lume, pe arterele de circulaţie din România.

Asociaţia noastră are în vedere, totodată, perspectiva dezvoltării naţionale şi mondiale a turismului, care, potrivit estimărilor Organizaţiei Mondiale a Turismului, va depăşi cu mult cifra actuală de 1,2 miliarde de oameni care călătoresc în lume. În centrul politicilor de turism ale ACR se va avea în vedere atât strategiile de afaceri, nu numai ca prerogative ale drepturilor omului în epoca contemporană, cât şi ca o creştere a valorilor de oportunităţi, astfel încât scopul principal al Zilei Mondiale a Turismului, intitulat simbolic „Turismul pentru Toţi!”, să devină o realitate universală.

Automobil Clubul Român îşi exprimă speranţa că turismul automobilistic naţional şi internaţional va înregistra un ritm ascendent în condiţii de deplină securitate faţă de orice provocări, străine valorilor civilizaţiei secolului XXI.

Biroul de Presă al ACR

27 septembrie 2016

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter