UN CLUB PENTRU TOTI,
UN PRIETEN PENTRU FIECARE

imagine_662

11 aprilie 2008 – Au trecut mai bine de zece ani de cand Automobil Clubul Roman a infiintat si a organizat Centrala de Alarma si Informatii, care functioneaza de atunci non-stop, ca Dispecerat national al ACR, in conformitate cu toate cerintele si criteriile impuse unor institutii similare, existente la toate marile Cluburi europene auto.

In primul rand, Centrala de Alarma si Informatii asigura o legatura permanenta, directa cu toti membrii ACR aflati in trafic, in tara sau in strainatate, atat la telefonul 021/2222222, cat si prin telemobil 0745/382715 si 0722/382715. In acelasi timp si turistii automobilisti, membri ai cluburilor partenere in cadrul FIA, beneficiaza de Ajutor Rutier si de aceleasi servicii, in caz de nevoie, ca si cum s-ar afla an propria tara. De altfel, la sediul central al ACR din Bucuresti functioneaza, de aproape 15 ani, Reprezentanta Autocluburilor ADAC, din Germania, OAMTC, din Austria, si ANWB, din Olanda, care pot fi apelate si direct la tel. 021/2234525. Evident ca prin reciprocitate si turistii automobilisti din Romania se bucura de aceleasi avantaje in tarile pe care le viziteaza, sau daca tranziteaza tarile respective.

Altfel spus, Centrala de Alarma si Informatii a Automobil Clubului Roman este in legatura interactiva cu toate filialele ACR judetene si interjudetene, astfel incat membrii Asociatiei noastre, sau ai cluburilor partenere in cadrul FIA, pot apela oricand, in caz de pana, defectiune sau accident, la ajutorul si asistenta echipajelor de interventie aflate in teren. De asemenea, Centrala de Alarma si Informatii se afla in legatura interactiva cu Centralele de Alarma si Dispeceratele tuturor cluburilor automobilistice din Europa, iar legaturile moderne de telefonie mobila (incepand de anul acesta, cu peste 50% reducere la convorbiri roaming) asigura romanilor aflati in strainatate legatura directa cu baza de acasa, de unde se poate interveni direct si operativ pentru Ajutor Rutier la cluburile din tara respectiva.

Este important de stiut ca Automobil Clubul Roman este coordonator pentru Romania al Programului ARC Transistance, astfel incat, prin Centrala de Alarma, se asigura proprietarilor autovehiculelor pana intr-un an vechime servicii gratuite de Asistenta Rutiera sau, in caz de nevoie, rent a car, cazare, bilete de tren si avion, in conditiile achitarii unei prime catre ACR la cumpararea acestor vehicule.

Automobil Clubul Roman dispune de peste 100 de autovehicule de depanare in toate filialele din tara si poate asigura, pe langa depanare, transportul automobilelor avariate cu autoplatforme moderne Renault si Ford, atat in tara, cat si in strainatate.

Foarte pe scurt este bine sa mai subliniem ca Centrala de Alarma si Informatii dispune de o banca de date completa, care asigura cele mai diverse informatii, cum ar fi: trasee turistice si de deplasare optima cu automobilul, an tara si strainatate, informatii despre starea drumurilor, particularitati de legislatie rutiera in diverse tari, dar si rezervari de locuri de cazare in strainatate si in tara (cu reducere de 10-15% la unitatile agreate de ACR), amanunte despre taxele de autostrada si alte taxer rutiere, pretul la zi privind combustibilii auto in toate tarile lumii. Dar tot de la ACR puteti obtine documente indispensabile circulatiei rutiere internationale, cum ar fi Cartea Verde si mai ales Permisul International de Conducere, valabil in toate tarile, conform Conventiei ONU de la Viena asupra circulatiei rutiere.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter