Vă prețuiți propriul autoturism?

Tractari auto

Noi, cei de la Automobil Clubul Român, am primit numeroase sesizări de la diverși automobiliști care au apelat la oferte de tractare sau depanare, la prețuri minime, dar care ascund multe întrebări:

1. Se afirmă, în oferte ale unor necunoscuți, că dacă sunați la un număr de telefon, vor sosi la locul dumneavoastra in 20 minute!

  • V-ați întrebat cum se poate ajunge la extremitatea capitalei în 20 minute, în condițiile circulației aglomerate?
  • V-ați întrebat dacă vin la dumneavoastră și dacă sunteți la circa 15-20 km în afara capitalei? Aceștia au, în general, sediul în București, dar cum ajung în 20 minute în alte orașe din țară?

2. Vi se indică prețuri de 40 lei pentru o tractare, dar:

  • V-ați întrebat cât costă o tractare pe un parcurs de circa 20 km (10 km + 10 km) cu un camion care consumă 20 – 24 l/100 km în oraș? Răspunsul este că aceste costuri depășesc tariful!

Ofertanții credeți că vă fac cadouri?

3. Vi se transportă autoturismul avariat dintr-o localitate în alta, dar:

  • V-ați întrebat cine l-a transportat și pe cine să reclamați la organele în drept dacă pe timpul transportului v-au dispărut: radioul, roata de rezervă, roțile, sau alte asemenea din automobil?

Nu vi se pare oare, bizar, că sunt oferite servicii de transport la preț de taxi? Aceste oferte înșelătoare ascund alte costuri, mult mai mari. De altfel, atunci când observați aceste oferte, ele sunt doar în scopul de a atrage clienții și niciodată nu veți beneficia de aceste prețuri, chiar dacă ele sunt prezentate pe mai toate site-urile de anunțuri gratuite.

Dacă dorești să transporți autoturismul la prețurile pe care aceștia le afișează, de câteva zeci de lei, cei în cauză îți spun că nu ai înteles bine: prețurile afișate se referă doar la ora de staționare, pe care oricum ești obligat să o plătești. Și astfel, de la prețul de 40 lei, care este afișat, ajungi să plătești 250 lei pentru un transport în București, motivând că mașina pleacă din alt sector decât cel în care ai tu nevoie de tractare. Și dacă mai întrebi și de factură, îți răspund cu jumătate de gură…

            Încercăm să vă sesizăm unele riscuri la care sunteți expuși atunci când nu analizați toate ofertele cu prețuri mici și înșelătoare.

            Un transport efectuat în deplină legalitate și responsabilitate vă poate aduce liniște personală, iar automobilului personal, siguranță.

Automobil Clubul Român, în conformitate cu statutul său de apărare a drepturilor și libertăților automobiliștilor vă poate ajuta în orice moment prin asistența sa de specialitate, care are acoperire națională și dispune de parteneri pentru servicii sigure în țară și străinătate.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter