Verifică valabilitatea Inspecţiei Tehnice Periodice înainte de a pleca în vacanţă

itp

Una din cele mai mari provocări pe drumurile publice o constituie siguranţa autoturismului dumneavoastră. De aceea, fiecare conducător auto trebuie să ştie că ITP-ul reprezintă, pentru autoturism, o „asigurare” din punct de vedere tehnic. Multe accidente grave de circulaţie se datorează unor probleme ale sistemului de direcţie sau de frânare.

 

Înainte de efectuarea ITP trebuie să ştiţi că, potrivit cuponului „Verificare Tehnică Generală” din Carnetul de Asistenţă (Basic, Premium şi Senior), fiecare membru al Automobil Clubului Român, beneficiază, gratuit, de o verificare minuţioasă a autoturismului, astfel încât, aceştia, să poată călători fără griji. Operaţiile de verificare constau în:

-         uzură şi presiune pneuri

-         instalaţia de iluminare şi semnalizare

-         acumulator

-         sistemul de răcire

-         sistemul de ungere

-         sistemele de siguranţă în habitaclu

-         articulaţii, etc.

Imperativele „Decadei Mondiale a Siguranţei Rutiere 2011 – 2020”, lansat în baza Rezoluţiei ONU, obligă pe toţi participanţii la traficul rutier la o responsabilitate maximă în respectarea tuturor regulilor de circulaţie pe drumurile publice, precum şi verificarea, din punct de vedere tehnic, a autoturismului înainte de călătorie.

Automobil Clubul Român oferă membrilor săi posibilitatea efectuării ITP a automobilului personal la tarife foarte avantajoase, în locaţii moderne proprii sau în sistem Partener ACR. Pentru a vă putea prezenta cu maşina în vederea unei inspecţii ITP e bine de ştiut că trebuie să aveţi, în original, certificatul de înmatriculare, cartea de identitate a vehiculului, asigurarea obligatorie RCA valabilă şi cartea de identitate a persoanei care aduce maşina pentru inspecţie. În măsura în care circulaţi fără ITP valabil, pe lângă amendă şi punctele de penalizare, organul de control vă va reţine şi certificatul de înmatriculare.

Pentru informaţii suplimentare, privind condiţiile efectuării ITP, puteţi contacta Filialele judeţene ACR sau la tel. 021/317.82.51, e-mail organizare@acr.ro

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter