VOR FI DOUA MODELE DE PERMISE AUTO

imagine_738

16 septembrie 2008 – Probabil ca putini conducatori auto din Romania cunosc faptul ca exigenta Comisie Europeana au obligat statele membre UE sa adopte acte cu putere de lege si prevederi administrative privind examenul de conducere auto.

Astfel, conform Directivei 65/2008 a CE, conducatorii auto care se instruiesc si trec probele de verificare a deprinderilor si a comportamentului auto pe un vehicul fara pedala de ambreiaj (cu cutie automata) vor primi permis de conducere numai pentru astfel de autovehicule !

De mentionat ca aceasta masura obliga statele membre sa faca modificarile legislative necesare pana la data de 1 octombrie 2008. Se apreciaza ca in Romania circa 20% dintre autovehicule (inclusiv dintre cele destinate transportului in comun) sunt dotate cu cutie automata, la care nu este necesara folosirea ambreiajului. Din cate stim, la Directia Regim Permise si Inmatriculari din cadrul MIRA, deja se lucreaza la modificarea Ordinului 1497 cu privire la modalitatea de examinare si obtinere a permisului de conducere auto.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter