VTM Alba Motor Challenge 2007 – Rezultate

imagine_509

Desfasurate pe o vreme ideala, urcarile cronometrate si mansele de concurs ale etapelor III si IV ale Campionatului National de Viteza Pe Traseu Montan s-au incheiat fara incidente de cursa sau contestatii. Cu alte cuvinte, perfect! Desfasurate la Straja, pe DJ 107, judetul Alba, cele doua etape ale competitiei Alba Motor Challenge s-au derulat pe un traseu de 3,3 km cu 9 viraje dreapta si 9 viraje de stanga si 3 ace de par.

Traseul s-a dovedit deopotriva tehnic si totodata nu extrem de dificil, in parte si datorita suprafetei asfaltice perfecte, lucru apreciat de toti pilotii inscrisi. Participarea a fost numeroasa in ambele etape, numarul mare de piloti fiind si o garantie a spectacolului sportiv. Daca in prima etapa numarul de spectatori a fost mare, la cea de-a doua etapa s-a inregistrat un record de prezenta, pe marginea traseului fiind mii de spectatori.

Competitia a marcat si debutul Cupei Asco Properties, cu automobile Dacia Logan special pregatite pentru concursuri de viteza pe traseu montan. La start au fost prezente trei automobile de concurs, ce au facut o figura frumoasa pe traseu, impresionand prin tinuta de drum deosebita, dar si prin silentiozitatea propulsoarelor. Pilotii care au participat in Cupa au fost Gabriel Tiura, Valentin Stoica si Plesea Cornel Mihai.

Cupa Asco Properties a inregistrat un abandon din motive tehnice, in prima zi unul din autoturismele Dacia Logan inscrise inregistrand o defectiune la o planetara, ce nu a putut fi remediata in timp util. La a patra etapa insa, autoturismul a fost prezent si a luat startul.

Se remarca de la etapa la etapa faptul ca aceste curse sunt o pepiniera pentru tinere talente, bugetul foarte redus necesar pentru participare permitand accesul pasionatilor, nu doar al celor cu posibilitati financiare. Creste numarul de automobile si de piloti licentiati, debutantii isi doresc sa acceada la un material de concurs competitiv si la podium, asadar lupta pe traseu este foarte frumoasa.

Alexandru Borlovan s-a impus in ambele etape in clasamentul general, nu fara emotii, intrucat Krepelka, urmatorul clasat a mers destul de aproape, cu o masina net inferioara, secondat de Szabo Csongor. Campeanu Mihai nu a fost in maxim de forma si a avut si ceva probleme tehnice, asa ca nici el nu a putut sa conteste clasamentul general.

La etapa a III-a au fost inscrisi 26 de piloti licentiati iar la etapa a IV au participat 28. Duminica s-a desfasurat si o etapa din campionatul judetean de amatori Alba, la care au participat 25 de aspiranti la titlul de pilot debutant.

Organizarea a fost impecabila, colaborarea intre organizatori, organele locale, politie, salvare, pompieri, fiind deosebita. Si ajutorul populatiei a fost bine primit de organizatori, oamenii locului oferind cu generozitate curtile proprii pentru parcarea automobilelor, acces la apa si energie electrica, foarte multumiti de amploarea evenimentului.

Rezultate etapa III
Clasament general avansati si debutanti

Cupa ASCO PROPERTIES

Rezultate etapa IV
Clasament general avansati si debutanti

Cupa ASCO PROPERTIES
“”"

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter