Un senator, în afara faptului că este ales de cetățeni, pentru a lucra în folosul acestora, și nu în scopuri personale, politice sau pentru ale unor grupuri de interese, ar trebui să fie o persoană de o înaltă ținută morală: bine pregătit în domeniu și cu un comportament social recunoscut.
Din păcate, nu același lucru îl putem spune despre unul dintre cei doi senatori care, recent, au încercat ”un atac perfid și mafiot la integritatea ACR”. După cum veți vedea în acest demers jurnalistic al nostru, bazat exclusiv pe informații publice, culese din mediul on-line, Bogdan Constantin Matei nu este deloc persoana potrivită pentru a fi senator. Mai mult, în lumina informațiilor publice, a umilit funcția de Ministru al Tineretului și Sportului, în foarte scurtul său mandat.
După cum informează publicația Timpul de Vâlcea, Bogdan Constantin Matei este un ”individ “incolor”, care nu ştie să vorbească, să salute şi care nu a excelat cu nimic în PSD sau altă parte…”. Fără experiență și pregătire, pe baza relației de rudenie cu un consilier PER din Rm. Vâlcea, Bogdan Constantin Matei este descris ca fiind ”arogant, nebărbierit, mereu cu mâinile în buzunare” și ”…a fost împins, printr-o greşeală impardonabilă, în funcţia de senator”, după cum afirmă Gazeta de Vâlcea. Alintat prin presa on-line cu apelativul ”Profesorașul” (probabil din cauza pregătirii profesionale anoste) – nu reușește să promoveze concursul pentru ocuparea postului de adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, unde a primit nota 1, adică din oficiu. La scurt timp după intrarea în politică, probabil in baza unor interventii de partid, după cum notează publicația Gazeta Vâlceană, ”a călcat pe cadavre și și-a dat colegul la o parte”, fiind delegat pe funcţia de inspector şcolar de sport”. Iată cum, un om nepregătit profesional, dar cu relații politice, reușește să se infiltreze (nemeritat – credem noi), în sistemul de învățământ, acolo unde, cel puțin teoretic, ar trebui să fie numiți profesioniști, și nu diletanți.
Tot în legătură cu slaba pregătire profesională a acestuia, mai aflăm că a obținut note foarte mici la examanele de titularizare (2.75 și 5.25 nu sunt calificative să te recomande nici măcar pentru un profesor, darmite pentru ditamai senatoru’ sau ministru’), dar reușește, într-un final fericit, să devină profesor titular, la scurt timp după ce se înscrie în PSD.
Aducându-ne aminte de o celebră scenetă din serialul Las Fierbinți, când un posibil viitor ministru al transporturilor trebuie să exerseze la semnătură, și nu la inteligență, domnul mai sus menționat este împins către senat, unde reușește să ocupe, nemeritat, un fotoliu care, după cum se va vedea din cele ce urmează, incepe a-l jena din ce în ce mai dureros.
Nici nu se uscase bine cerneala imprimantei pe decizia de senator a acestuia că imediat devine o țintă publică din cauza incompetenței și a slabei pregătiri profesionale. Acest lucru se accentuează după ce este numit ministru. Neștiind prea bine ce ar trebui să facă și cu ce se mănâncă această funcție, mergând pe principiul ”slab să fii, dar mare să ai CV-ul”, presa îl numește ”ministrul adeverință”. Din lipsă de experiență, la capitolul de ”Activități și responsabilități principale”, în CV-ul acestuia sunt menționate și unele adeverințe obținute de-a lungul timpului. Ca sa fie mai ”umflat” și să dea bine în ochii alegătorilor, CV-ul este burdușit cu tot felul de activități, care mai de care mai hilare pentru cineva care se dorește a fi un profesionist (adeverințe, decizii, secretar in tot felul de comisii sportive organizate cu ocazia unor evenimente, etc). Din punct de vedere al unui psiholog începător, aceste fapte pot fi comparabile cu un comportament specific absolvenților fără experiență, care încearcă păcălirea angajatorilor prin utilizarea de motivații caracteristice unei personalități monotone și lipsită de realizări, în scopul obținerii unor foloase ulterioare, nemeritate. Intr-un articol viitor, vom fi interesati sa prezentăm modul în care senatorul prostește opinia publică prin menționarea, în CV, a unor ”lucrări științifice” și a activității de ”doctorand”.
Revenind la comportamentul imoral al lui Bogdan Constantin Matei, acesta este acuzat de violență conjugală. În mass media apare un certificat medical al soției vătămate, care este comentat, pe larg, de către ziarul Libertatea. De fapt, fosta soție a acestui domn ”a confirmat pentru Libertatea că motivul invocat de ea la divorț e violența conjugală, și a spus că, pentru moment, nu mai vrea să relateze alte episoade”. Pe lângă atitudinea violentă de smardoi conjugal, deși funcția de senator este foarte bine remunerată, Bogdan Matei se zgărcește atunci cînd este vorba de pensia alimentară: ”Vă întreb, vi se pare OK o pensie alimentară de 4.000 de lei lunar? Și nu vorbim de București…”. După cum relateaza Gazeta Vâlceană, ”…se pare că motivul pentru care … scoate documentele ar fi neplata pensiei alimentare de 4000 de lei lunar. Senatorul susține că e prea mult. Dar îl asigurăm că, din păcate pentru el, vor mai apărea și alte documente dacă nu pleacă. Chiar dacă ar plăti cei 4000 de lei, odată ce s-a deschis cutia Pandorei, adversarii săi interni și externi vor știi unde să caute celelalte certificate medico – legale care, pe surse, sunt mult mai grave”. Având în vedere comportamentul violent al acestuia, publicația Ziarul de Vâlcea a anunțat public că întrerupe orice legătură cu acesta. Tot moralicește vorbind, gurile rele de prin presă spun că senatorul se combinase mai demult cu fosta sa consilieră de la minister, pe care, după cum afirmă cancan.ro, ”…după ce Bogdan Matei a părăsit funcția de ministru al Tineretului și Sportului nu ar fi uitat de consiliera lui. Politicianul ar fi angajat-o pe tânără la cabinetul senatorial, tot în funcția de consilier”. Cu o moralitate așa cum se cuvine unuia plătit din bani publici și ”reprezentant de seamă al județului Vâlcea”, senatorul ”adeverință” o comite din nou. De data aceasta, consumă alcool și este implicat într-o altercație ce a avut loc într-un club din Rm. Vâlcea, după cum este menționat în publicația Ziarul de Vâlcea”.
Fumător înrăit, după cum el singur recunoaște, acesta nu ezită să încalce legea oricând, după bunul său plac, fumând în spații publice, dupa cum s-a intamplat și in cadrul unei ședinte de partid. „Din reflex mi-am aprins-o. Mi-am dat seama de gest şi am stins-o. Sunt un fumător înrăit. E un viciu pe care mi-l asum, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, potrivit Mediafax”.
Există mult mai multe fapte ca cele de mai sus, comise de către Bogdan Matei. Moralitatea sa îndoielnică și caracterul său duplicitar nu ar trebui să se mai întâlnească la niciun demnitar al Statului Român. Făcând parte dintr-o clică stabilită pe interese, fostul ministru promovează initiative legislative contra ACR. Ca și organizație neguvernamentală cu peste 116 ani de tradiție în automobilismul românesc și international, considerăm că astfel de comportamente nu trebuie să mai fie întâlnite la demnitarii români, aceia care sunt platiți din bani publici, pentru a lucra pentru cetățeni și în interesul acestora. Niciodată, pe toată perioadă de existență a Automobil Clubului Român, nici fostul partid comunist nu a avut tupeul și aroganța de a elimina organizația noastră din activitatea de sport automobilistic. Iata acum, cum un terchea-berchea combinator, cu aroganță și tupeu, sprijină interese de grup prin initiative legislative, fără nicio apăsare morală sau de conștiință.
Sursa foto: prosport.ro