Informatii generale

Distantare fizica recomandata

Distanta >1m

Strangeri de mana

Este recomandata evitarea acestor gesturi sociale

Masca de protectie

Este obligatorie purtarea mastii de protectie in transportul public (inclusiv taxi), cabinete medicale, farmacii, supermarket-uri, magazinele benzinariilor, banci, oficii postale si oriunde unde distantarea fizica la mai mult de 1 m nu este posibila. Copiii cu varsta < 6 ani si persoanele care sufera de anumite boli (astm si boli cronice respiratorii) sunt exceptati de la regulile de mai sus. Masuri suplimentare sunt impuse in Carinthia (in unele zone portul mastii este impus intre anumite ore) si Oberösterreich (obligatorie purtarea mastii in toate spatiile publice si magazine).

Reguli speciale pentru copii

Este obligatorie purtarea mastii de protectie pentru toti copiii cu varsta > 6 ani.

interdictii privind formarea grupurilor de persoane

Nu sunt impuse interdictii, dar trebuie respectata distanta fizica intre persoane de cel putin 1 m (fac exceptie persoanele care fac parte din aceiasi familie). Daca aceasta distanta nu poate fi mentinuta (de exemplu in cazul unor adunari publice), este obligatorie purtarea mastii de protectie.

activitati in aer liber

Sunt permise, dar trebuie respectata distanta fizica de cel putin 1 m intre persoane
(fac exceptie persoanele care fac parte din aceiasi familie).

reguli pentru cei aflati in tranzit

Nu exista reguli specifice pentru persoanele care calatoresc din statele Uniunii Europene, cu exceptia celor care sosesc din Bulgaria, Romania, Portugalia, Croatia, Suedia si Spania (exceptie fac Insulele Canare). Persoanele care au calatorit in ultimele 10 zile in Bulgaria, Romania, Portugalia, Croatia, Suedia si Spania (exceptie fac Insulele Canare), pot tranzita Austria, fara nicio oprire, numai daca completeaza un formular special care il gasesc aici.

alte restrictii de calatorie

Granite inchise/deschise

Granitele sunt deschise. Restrictii inca se aplica turistilor care sosesc din Bulgaria, Croatia, Portugalia, Romania si Spania (fara Insulele Canare), Suedia si statele care nu sunt membre UE. Cetatenii din Uniunea Europeana, cei din Elvetia si aceia care poseda un permis de munca sau rezidenta in Austria, trebuie sa prezinte un certificat medical (in limba engleza sau germana), din care sa reiasa un test PCR negativ, la Covid 19 (nu mai vechi de 72 ore), sau sa stea in izolare la domiciliu pentru 10 zile, in cazul in care au calatorit in statele mentionate mai sus.

granite deschise pentru turism

Toate granitele din Austria sunt deschise pentru turisti, cu exceptiile mentionate mai sus.

Coridoare de tranzit

Cetatenii din statele UE/EFTA, cu exceptia celor din Croatia, Portugalia, Suedia, Bulgaria, Romania si Spania (fara Insulele Canare), pot intra in Austria fara restrictii si se pot opri de-alungul traseelor de tranzit. Toti ceilalti cetateni pot tranzita Austria, fara sa se opreasca si numai daca au completat un formular special care poate fi descarcat aici.

informatii privind turismul

Turismul in Austria este permis, din data de 29 mai 2020, cand hotelurile si campingurile (inclusiv restaurantele din acestea) au fost deschise, cu respectarea anumitor restrictii si masuri.

transportul public

Transportul public este deschis, calatorii trebuie sa poarte masca de protectie si, acolo unde este posibil, trebuie sa se asigure ca pastreaza o distanta >1 m fata de alti pasageri.

Transportul aerian

Zborurile sunt permise

Transportul cu autoturisme/microbuze/autocare

Este permis. In autocare, toti pasagerii trebuie sa poarte masca de protectie.

Calatoria cu persoane din afara familiei

In cazul in care mai multe persoane, care nu fac parte din aceeasi familie, calatoresc inmpreuna intr-un autovehicul, se aplica urmatoarea regula: pe fiecare rand din autovehicul trebuie sa se afle maxim 2 pasageri (inclusiv soferul), iar purtarea mastii de protectie nu este obligatorie.

Certificate medicale

Sunt solicitate certificate medicale persoanelor care intra in Austria din Croatia, Portugalia, Suedia, Bulgaria, Romania si Spania (fac exceptie Insulele Canare) sau dintr-un stat nemembru UE. Acest certificat medical trebuie sa dovedeasca ca posesorul acestuia este negativ COVID-19, lucru dovedit printr-un test PCR, a carui vechime este mai micade 3 zile.

Circulatie feribot

Nu este cazul!

Supermarket-uri/farmacii

Sunt deschise, este obligatorie purtarea mastii de protectie si distantare >1m

Alte magazine

Sunt deschise, distantare >1m

Benzinarii, service auto, etc

Sunt deschise, distantare >1m

Restaurante

Sunt deschise, trebuie respectata distanta fizica >1 m intre mese

Hoteluri

Sunt deschise, se recomanda efectuarea unei rezervari in avans pentru cazare sau restaurant. Persoanele care nu fac parte din aceiasi familie trebuie sa pastreze o distanta. Se recomanda plata prin card de debit sau credit.

Parcuri tematice

Sunt deschise, insa trebuie mentinuta o distanta >1 m intre persoanele care nu fac parte din aceiasi familie.

Muzee, sali de concert, teatre

Sunt deschise, insa trebuie mentinuta o distanta >1 m intre persoanele care nu fac parte din aceiasi familie.

Plaje

Sunt deschise publicului, insa cu respectarea urmatoarelor reguli: trebuie mentinuta o distanta >1 m intre persoanele care nu fac parte din aceiasi familie, numarul de vizitatori este limitat, este recomandata rezervarea in avans a biletelor de intrare.

Campinguri

Deschise pentru vizitare, cazare si acces la facilitatile acestora. Sunt impuse aceleasi reguli ca si in cazul hotelurilor.