Bani romanesti pentru Ford

imagine_923

08 decembrie 2009 – Comisia Europeana a autorizat fonduri de ajutor pentru formarea fortei de munca, in valoare de pana la 57 de milioane euro, planificate de Romania in favoarea uzinei Ford de la Craiova. Programul se adreseaza unui numar total de 9.000 de angajati, pe o perioada de cinci ani.
Comisia a constatat ca ajutorul este conform cu normele UE privind ajutoarele pentru formare deoarece vizeaza redresarea unei disfunctionalitati de piata verificate, respectiv investitiile insuficiente in formare.

Ford Romania intentioneaza sa furnizeze formare extinsa si personalizata angajatilor fabricii de la Craiova. Pana la 9.000 de angajati vor beneficia de formare aprofundata in domenii diferite de cunoastere, ca de exemplu limbi straine, informatica, bazele administrarii unei afaceri si competente industriale generale.

Societatea va finanta integral, din fonduri proprii, partea programului de formare care este legata direct de activitatile proprii de productie si de respectarea cerintelor de securitate la locul de munca care deriva din legislatia UE si din legislatia romaneasca.

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter