FIA Official Safety Training Program, excelenta si profesionalism in sportul auto romanesc

OSTP Alba Iulia

In perioada 17 – 19 mai 2013, Automobil Clubul Roman, cu sprijinul Institutului FIA si al Confederatiei Australiene de Motor Sport (CAMS), a organizat, la propriul Centru de Perfectionare din Alba Iulia, un training pentru oficialii care activeaza in sportul auto din Romania.

Sesiunile de training au fost desfasurate de catre instructori profesionisti, acreditati de catre Institutul FIA.

In data de 17 mai, 10 dintre oficialii de motor sport au fost instruiti in cadrul programului “Train the Trainer”, fiind astfel abilitati sa instruiasca alte grupe de arbitrii.

Intre 18 si 19 mai 2013, timp de doua zile, celor 40 de oficiali participanti la aceasta instruire li s-au furnizat informatii si metode despre cum sa isi imbunatateasca strategia de comunicare la un eveniment sportiv, despre modul in care trebuie sa actioneze in situatiile neprevazute, dar si despre cum sa interactioneze cu diverse entitati structurale din cadrul unui eveniment auto: Directia Cursei, Comisarii din Posturi, competitori, etc.

De asemenea, participantii au acumulat cunostinte despre planificarea si managementul sectorului unei echipe, intelegerea lantului de comanda, managementul incidentelor, terminologii specifice unui raliu, siguranta spectatorilor, etc.

Participantii au primit Certificate de Participare, documente care atesta pregatirea acestora si recunoasterea internationala, atat de catre Federatia Internationala a Automobilului, dar si de catre Automobil Clubul Roman in calitatea sa de Autoritate Sportiva Nationala.

 

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter