Proiectul ACR Carte de Salvare la Bord – o noua sansa in salvarea vietii

DSC_0319

Automobil Clubul Roman se afla in faza finala a implementării, in Romania, a proiectului “Carte de Salvare la Bord”, împreună cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, proiect care a fost realizat in mai multe tari europene. In acest sens, s-a realizat un training cu o parte din personalul care va fi implicat în derularea acestuia.

Trainingul a avut loc la sediul Inspectoratul pentru Situatii de Urgentă “Codrii Vlasiei” al judetului Ilfov si a fost prezentat de catre Automobil Clubul Roman, cu sprijinul unui specialist al ADAC, in persoana domnului ing. Thomas Unger.

La training au participat instructori si ofiteri din centrele operationale apartinand mai multor Inspectorate Judetene pentru Situatii de Urgenta, specialist ai ACR si reprezentanti ai Directiei Rutiere din cadrul IGPR.  Trainingul a avut atat o componenta teoretica, cat si una practica, in care au fost abordate tactici de descarcerare, de localizare si deconectare a sistemelor airbag, electrice, pozitionarea ramforsarilor, etc, pe un autoturism care a participat la testele EuroNCAP si care a fost pus la dispozitie de catre Automobil Clubul Roman.

Participantilor la training li s-au explicat beneficiile existentei la bordul unui automobil a  “Cartii de Salvare”.

Prin implementarea in Romania a acestui document tehnic, care a fost deja aplicat cu success in mai multe state europene de către cluburile automobilistice ADAC (Germania), RACC (Spania), ACL (Luxembourg), etc, va fi adusa o contributie importanta la eforturile generale de reducere a numarului victimelor rezultate din accidentele rutiere, asigurandu-se, astfel, reducerea cu pana la 30 % a timpului de extractie a victimelor incarcerate.

Cercetarile efectuate pana acum, arata faptul ca, prin implementarea acestui proiect in toate statele europeme, se vor putea salva, annual, pana la 2500 de vieti omenesti.

In perioada imediat urmatoare, Automobil Clubul Roman va lansa acest proiect la nivel national, astfel incat fiecare automobilist poate intra in posesia unei “Carti de Salvare”

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter