Sfaturi pentru siguranta dumneavoastra in timpul calatoriilor

DSC_0553

Suntem in plin sezon al vacantelor si multi automobilisti se afla pe drumuri, fie in Romania, fie circula  in strainatate.

A ramane in pana poate fi uneori periculos, atunci cand acest lucru ti se intampla pe autostrada sau chiar si pe un drum european. Daca va confruntati cu o defectiune mecanica sau electrica, fie chiar si un accident usor (impact cu un animal de mici dimensiuni), incercati sa scoateti autovehiculul in afara partii carosabile si sa semnalizati acest lucru prin pornirea luminilor de avarie, mai ales daca autoturismul dumneavoastra blocheaza traficul.

Trebuie sa cunoasteti faptul ca benzile laterale ale autostrazilor pot fi folosite numai in cazul unei urgente majore. De aceea, acestea ar trebui sa fie folosite numai in cazul unei urgent reale si numai daca nu exista alta posibilitate. Cel mai bine ar fi, bineinteles, daca starea tehnica a autoturismului va permite, sa incercati sa mai conduceti  pana la un  spatiu de parcare sigur din afara autostrazii, in loc sa stationati pe banda de urgenta unde puteti fi oricand loviti de catre alte autovehicule din trafic.

Specialistii ACR va prezinta mai jos cateva sfaturi despre cum sa stationati si sa chemati ajutorul rutier in cazul in care ramaneti in pana cu masina.

Daca va aflati pe autostrada:

Pe banda de urgenta, opriti autoturismul cat mai aproape de partea dreapta, cu rotile virate spre dreapta.

Lasati autoturismul cu farurile aprinse si luminile de avarie pornite si coborati din masina impreuna cu pasagerii folosind numai iesirile de pe partea dreapta a autoheviculului. In cazul in care calatoriti cu animale de companie, ar fi mai bine sa le lasati in interiorul autoturismului.

Imbracati vesta reflectorizanta pe care o aveti in dotarea autoturismului si instalati triunghiurile reflectorizante la distante suficiente fata de autovehicul, astfel incat sa puteti fi observati, din timp, de catre ceilalti participanti la trafic.

Pentru siguranta lor, toti pasagerii, mai ales copiii, trebuie sa astepte autovehiculul de interventie al ACR cat mai departe de partea carosabila, ideal dupa banda metalica de protectie a autostrazii de pe partea dreapta.

Nu incercati sa efectuati reparatii la autovehicul! Oricand sunteti expus pericolului de a fi lovit de catre unul din participantii la trafic!

Cum solicitati asistenta rutiera:

Odata ce autovehiculul si pasagerii sunt in siguranta, utilizati telefonul mobil pentru a suna la serviciul de asistenta ACR 24h la numarul de telefon +40 21 222 22 22. Ajutorul rutier va sosi in maxim 60 minunte in afara localitatilor si in aproximativ 30 minute in interiorul acestora. Asigurati-va ca le veti putea furniza operatorilor ACR detalii amanuntite despre locatia dumneavoastra, directia de mers, tipul si marca autovehiculului, precum si despre problema tehnica pe care o aveti. Daca detineti un smartphone, oferiti-le operatorilor ACR si coordonatele geografice. Va fi mult mai usor sa va localizam.

Odata sositi la fata locului, tehnicienii nostri vor incerca, mai intai, sa va repare autoturismul pe loc, pentru a putea calatori mai departe. Oricum, chiar daca tehnicienii ACR reusesc pornirea autoturismului, va indicam sa va opriti la primul atelier auto pentru a verifica autovehiculul.

Speram sa nu va confruntati cu astfel de situatii. Dar daca totusi se intampla, nu uitati ca suntem 24h disponibili pentru a va ajuta sa ajungeti la destinatie in siguranta.

Calatorii sigure si o vara excelenta!

Recomanda articolul pe:

Facebook Google+ Twitter