România înregistrează cea mai mare rată de mortalitate in accidente de circulatie dintre toate statele Uniunii Europene. De aceea, este nevoie de eforturi susținute pentru ca toate calatoriile noastre să se desfășoare în siguranță.
Acordarea ingrijirilor medicale post-accident este crucială pentru supraviețuirea și reabilitarea ulterioara a victimelor accidentelor de circulație. Scăderea timpului de descarcerare a victimelor și îngrijirea acestora pe timpul transportului catre o unitate medicală conduc la prevenirea deceselor și a consecințelor extrem de nefaste ale accidentelor rutiere.
In calitate de Reprezentant National al Cartei Europene a Siguranței Rutiere (European Road Safety Charter), Automobil Clubul Român vă invită să participați la seminarul online ”Salvarea vieților prin acordarea ajutorului post accident”, webinar care va avea loc în data de 25 mai 2023, între orele 16:00 – 17:30.
În cadrul seminarului, experții din domeniu vor prezenta cele mai bune practici și cercetări applicate în acordarea îngrijirilor post-accident victimelor accidentelor de circulație.
Seminarul se va desfășura online în limba engleză. Pentru participare, membrii din România ai Cartei Europene a Siguranței Rutiere se pot înscrie la link-ul https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_6_entI2cSC6dqyUV7b4s9Q#/registration
Pentru mai multe detalii despre cum puteți deveni membru ERSC și cum putem colabora la îmbunătățirea siguranței rutiere din România, ne puteți contacta la acr @ acr.ro sau pe pagina noastră de Facebook.
Automobil Clubul Român (ACR), membru al Federației Internaționale a Automobilului (FIA), al Alianței Internaționale de Turism (AIT) și al European Road Assessment Program (EuroRAP), este reprezentant national în România al European Road Safety Charter – ERSC, cea mai mare platformă civică pentru siguranța rutieră din Europa, coordonată de către Comisia Europeană. Împreună cu ERSC, ACR promovează și sprijină inițiativele de siguranță rutieră din România și cooperează activ cu reprezentanți ai societății civile, autorități publice și locale și universități din România, astfel încât reducerea cu 50 %, în perioada 2020 – 2030, a numărului deceselor și rănirilor grave rezultate din accidentele rutiere din România să devină o realitate.
Pentru activitățile sale innovative de siguranță rutieră, Comisia Europeană a oferit ACR, în anii 2007 și 2017, premiul pentru Excelență în Siguranța Rutieră. Cel mai cunoscut proiect ACR în domeniul acordării îngrijirilor post accident rutier este ”Cartea de Salvare la Bord”, lansat împreună cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).