Inca de la infiintarea sa, in 1904, Automobil Clubul Roman a desfasurat o bogata activitate internationala, devenind membru titular al Asociatiei Internationale a Automobil Cluburilor Recunoscute, care s-a transformat mai tarziu in binecunoscuta Federatie Internationala a Automobilului (FIA) si dezvoltand legaturi cu cluburile auto din majoritatea tarilor lumii.
Vocatia internationala a ACR-ului a facut ca asociatia automobilistilor romani sa se alature, cu drepturi depline, in 1962, cluburilor membre ale Aliantei Internationale de Turism (AIT).
Clubul nostru, desi mic in comparatie cu alte cluburi auto (ADAC – Germania, ANWB – Olanda, OAMTC – Austria, etc.) a fost apreciat de acestea pe plan international astfel incat, in 2001, cu ocazia Adunarii Generale AIT & FIA, Presedintele ACR, dl. Constantin Niculescu, a fost reales pentru a treia oara consecutiv, sa faca parte din Comitetul Executiv FIA si Consiliul Mondial pentru Turism si Automobilism al FIA. De asemenea, in 2004, ACR a devenit membru fondator al Institutului FIA pentru Siguranta Sportului Auto.
Alianta Internationala de Turism (AIT), denumita initial Liga Internationala a Asociatiilor Turistice””, a fost infiintata la Luxemburg, la 4 august 1898, transformandu-se ulterior in actuala organizatie mondiala, ca urmare a deciziei Adunarii Generale de la Paris, din 30 mai 1919.
AIT este o asociatie non-guvernamentala, fara scop lucrativ, reunind la ora actuala peste 140 de cluburi automobilstice si de turism din intreaga lume. Sediul sau se afla la Geneva, Elvetia.
Federatia Internationala a Automobilului (FIA), a fost fondata in 1904 si este o organizatie mondiala a cluburilor automobilistice nationale, a cluburilor de turism automobilistic si a federatiilor nationale de sport automobilistic. FIA se bucura de statut consultativ pe langa ONU. Sediul sau se afla la Paris, Franta. In octombrie 2004 s-au implinit 100 de ani de la infiintarea acestei organizatii internationale. La ceremonia de aniversare, desfasurata la Muzeul Luvru, au participat reprezentantii tuturor cluburilor membre FIA, precum si personalitati ale sportului auto mondial.
Clubul auto ANWB a vazut si el in ACR un partener de incredere, cu un mare potential de dezvoltare si in 1996 a incheiat un contract de colaborare cu clubul nostru, contract care a fost reinnoit in fiecare an, pana in prezent. Rezultatele pozitive nu au intarziat sa apara: grupuri de turisti olandezi pe flota ACR din Delta Dunarii; in 2001 lansarea proiectului pilot de asistenta rutiera „”ACR-Starter””; in viitorul apropiat un proiect pilot de semnalizare turistica in zona Brasov.
Si relatia ACR-MAK (clubul auto maghiar) a devenit mai stransa incepand cu 1998″